AKTUELNO

Karlos Alkaraz je demonstrirao silu protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Rolan Garosa, gde je slavio sa 6:2, 6:1, 6:4 i zakazao je duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

Njihov duel na programu je u petak, a nema sumnje da će to biti finale pre finala.

Alkaraz je u trećem setu mogao i ranije da završi meč, pošto je imao brejk prednosti, ali je na kraju sve rešio u tajbrejku.

- Izgubio sam malo fokus na kraju trećeg seta, imao sam nekoliko meč lopti koje sam riternirao, Stefanos je počeo da igra bolje - kratko je prokomentarisao Alkaraz razloge što nije ranije završio meč, a zatim je upitan i o duelu sa Novakom.

- Igrati ovde je fenomenalno, osećam ljubav i energiju sa tribina, taj meč će svi želeti da gledaju, ja sam želeo da igram taj meč, uvek si želeo da igraš protiv najboljih, Novak je jedan od najboljih na svetu, želim da odigram na visokom nivou.

Podsetimo, Novak i Alkaraz su igrali samo jednom u karijeri, to je bilo u Madridu prošle godine, kada je Španac slavio posle epskog meča sa 2:1 (6:7, 7:5, 7:6). Alkaraz je trenutno prvi teniser sveta, a ukoliko bi ga Novak savladao, imao bi veliku šansu da se vrati na prvo mesto.