AKTUELNO

US Open je ušao u svoju završnicu i sada se žrebovi razdvajaju, pa će žene igrati svoja polufinala u četvrtak, a muškarci u petak.

To je Novaku Đokoviću donelo dan odmora više, kao i njegovom rivalu Benu Šeltonu.

Dok će Karlos Alkaraz i Danil Medvedev imati dan manje u odnosu na svoje mečeve četvrtfinala.

Organizatori turnira još nisu saopštili raspored, koji je izuzetno atraktivan za njih.

Jedno polufinale donosi duel najboljeg svih vremena i nove nade američkog tenisa i miljenika publike, 20-godišnjeg Bena Šeltona, koji igra svoje prvo polufinale Grend slema.

Drugo donosi nesumnjivo ogromnu bitku i veliku dramu, jer su u pitanju dva poslednja šampiona US Opena, Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, koji igraju spektakularno čitav turnir.

Organizatori su sada na mukama da odaberu termine. Oba meča biće prava poslastica za ljubitelje tenisa, ali i za navijače u Njujorku.

Dve su opcije za polufinalne mečeve. Prvi se igra u petak u 21.00 po vremenu u Srbiji, a drugi u 01.00 posle ponoći u noći između petka i subote.

Logično je da Đoković i Šelton igraju prvi meč, u petak od 21.00, jer su imali dan više da odmore. Ipak, dosta toga zavisi i od toga kako će izgledati procena organizatora, jer je Šelton domaći teniser, publika ga obožava, a noćni termin je uvek atraktivniji za navijače, kao i za marketing turnira.

Samo zbog toga, možda i ne bi bilo iznenađujuće da Đoković dobije noćni termin, a da Medvedev i Alkaraz odigraju svoj duel od 21.00.

Ipak, tokom dana bi trebalo i definitivno da dobijemo zvanične termine i da dilema bude otklonjena.

Autor: