AKTUELNO

Humanost, zaista, ne poznaje granice. Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice, koji je spreman da našem povređenom košarkašu i reprezentativcu Boriši Simaniću pokloni svoj bubreg.

Srpski košarkaš Boriša Simanić doživeo je tešku povredu u utakmici protiv Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu u Manili.

Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Boriša završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale, te je srpskom košarkašu odstranjen bubreg.

Boriša se sada oseća bolje i za njegov transport obezbeđena je sva potrebna nega, te će naš reprezentativac iz Manile doputovati sa ostatkom srpske košarkaške reprezentacije, koja je na Svetskom prvenstvu osvojila vicešampionsko mesto.

Srpski narod je zajedno sa “Orlovima” prolazio kroz svaki poraz ili pobedu, pružajući neverovatnu podršku posebno našem povređenom košarkašu Boriši Simaniću.

Korak dalje otišao je Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice koji je na svojim društvenim mrežama podelio objavu u kojoj je izrazio spremnost za neverovatan humani gest.

– Imam 73 godine i 9 meseci ali sam spreman da, ako medicinski uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspešno nastavi košarkašku karijeru, napisao je Hajrudin.

Njegovu objavu pogledajte ovde.

Na njegov gest niko nije ostao imun, ljudi su u komentarima pružili podršku, ali i spremnost da na isti način i oni pomognu.

Autor: