AKTUELNO

Doživeo je Novak Đoković veliku torturu pre dve godine, kada je "upao u političke igre" i potom nepravedno zlostavljan i deportovan iz Australije!

Već naredne se vratio kao pobednik, uzeo je Australijan open, što mu je cilj i sada. Upravo pred početak pomenutog turnira u Melburnu, Novaka su ponovo pitali da se osvrne na taj mračan trenutak.

Tačnije, hoće li ići do hotela u kom je bio danima zatočen.

- Nisam bio tamo (hotel gde su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gde sam bio pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Bio je loš osećaj, prevrnuo mi se stomak. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao - rekao je Nole i dodao:

- Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osećam neku povezanost sa njim. Razumem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan.