AKTUELNO

Izvršni komitet Svetske veslačke federacije (FISA) je još 14. decembra odlučio da od 1. januara ove godine suspenduje iz svog članstva VS Srbije, jer naša organizacija nije ispunila finansijske obaveze za Svetski kup 2022. i SP 2023, koje je održano na beogradskoj Adi Ciganliji. Odmah su reagovali u VSS i u saopštenju naglasili da će veoma brzo zahvaljujući Ministarstva sporta izmirite sve dugove.

- VSS obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa FISA i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima - ističe se u saopštenju VSS.

U VSS kažu da je FISA na svom sajtu objavila da su razlozi suspenzije dugovanja prema krovnoj organizaciji, kao i da zbog toga naši takmičari neće moći da učestvuju na međunarodnim ragatama, uključujući Olimpijske igre u Parizu. Ali, i da veruju da će suspenzija uskoro biti ukinuta.

- U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za SP u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku.

Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti, na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo SP u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa - naglašava se u saopštenju.

Autor: