AKTUELNO

Dileme više nema - Novak Đoković će u polufinalu Australijan opena imati veoma težak zadatak i igraće protiv Janika Sinera koji je sa 3:0 u setovima počistio ruskog tenisera Andreja Rubljova (6:4, 7:6, 6:3).

U prvom setu viđen je samo jedan brejk. Napravio ga je Janik Siner kada je poveo sa 3:2, a maestralnim servisima uspeo je da privede set kraju i povede sa 1:0.

Drugi set protekao je u velikoj borbi dva tenisera koji su do samog kraja ovog perioda igre čuvali svoj servis, te se otišlo u taj-brejk. Gem odluke odlično je otvorio Rubljov, poveo je sa 5:1, ali mu se igra odjednom raspala! Siner je vezao pet poena što mu je donelo 7:5 u taj-brejku i 2:0 u setovima.

Treći set i nova velika borba - sve do prve brejk šanse za Sinera. Italijan je iskoristio svoju priliku, oduzeo servis Rubljovu, kasnije mirno priveo meč kraju i zakazao okršaj sa Novakom Đokovićem u polufinalu Australija opena.

Đoković i Siner su se do sada sastajali šest puta, Novak je odneo četiri, a Janik dve pobede, ali je Italijan slavio u poslednjem meču odigranom u polufinalu Dejvis kupa. Zanimljivo je i to da Janik Siner u dosadašnjem toku Australijan opena nije izgubio niti jedan set, pa nema dileme da će Novaka čekati pakleno težak zadatak. Meč između Sinera i Đokovića na programu je u petak.