AKTUELNO

Sportsko društvo Crvena zvezda, najtrofejnije u Srbiji i regionu, danas proslavlja 79. rođendan, a tim povodom legenda Zvezde Dušan Dule Savić govorio je za Pink i istakao da je siguran da će Zvezda trajati još 79 vekova.

Čuveni Dule Savić je za TV Pink rekao da je Zvezda uvek imala omladinsku školu koja je bila sposobna da iznedri asove.

- Ono što se promenilo je infrastruktura. Danas je mnogo bolje, neuporedivo lakše. Ima više terena, kvalitetniji su. Stadion je lepši, uređen je. Mi kada smo igrali, sve je bilo u izgradnji - naveo je Savić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da to omogućava kvalitetniji rad i bolje razultate, ali daje i veći užitak publici.

- Ima veći komfor i mnogo je prijatnije gledati utakmicu kada je pokrivena tribina, kada kiša ne pada na vas - kazao je Savić.

NAJTROFEJNIJE SD U SRBIJI I REGIONU

Crveno-bela porodica broji 34 kluba, a danas 12 sati, tradicionalno na stadionu "Rajko Mitić", održaće se proslava rođendana i izbor najboljih u protekloj godini. SD Crvena zvezda osnovano je 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi. Zvezdini klubovi osvojili su skoro 800 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili više od 40 olimpijskih medalja. Najveći uspeh ostvarili su fudbaleri, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, a najbolji u Evropi bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.