AKTUELNO

Bivša supruga Konstantina Kolcova otkrila detalje iz istrage koje bacaju novo svetlo na čitavu tragediju

Smrt dečka Arine Sabalenke Konstantina Kolcova (42) dalje ne prestaje da intrigira javnost, a posebno zbog dve verzije koje su zvanično objavljene, najpre da je razlog smrti plućna embolija, a potom da je u pitanju samoubistvo, što je objavila policija Majamija.

Sada se pojavljuje i nova verzija, jer je nove detalje oko ovog slučaja otkrila bivša supruga Konstantina Kolcova, Julija Mihajlova, sa kojom ima troje dece.

Ona smatra da je policija prerano donela zaključak o samoubistvu i da bi zapravo moglo da se radi o nesrećnom slučaju. Smatra da je Kolcov verovatno bio mnogo pijan i da nije bio svestan svojih postupaka, a u hotelskom apartmanu gde je bio pronađene su prazne flaše alkohola.

- Upravo sam razgovarala sa meicinskim stručnjakom. Istraga je odnela materijale na toksikološka ispitivanja. Svi rezultati će biti gotovi za mesec dana. Policija je zadržala Konstantinov telefon i laptop dok se uviđaj ne završi. Za sada je nemoguće sa sigurnošću reći da li je u pitanju samoubistvo ili nesreća.

Upitana je kakvo je njeno mišljenje i istakla je da sve naslućuje da Konstantin nije planirao samoubistvo.

- To je bila nesreća. Još uvek imamo stari porodični računar sa Konstantinovim mejlom. Znala sam lozinku i uspela sam da otvorim neke mejlove. Konstantin je rezervisao još apartmana na drugoj lokaciji. Kupovine koje još nisu stigle su plaćene. Iznajmio je auto na duže vreme. Odnosno, nije nameravao da umre. Svašta vam može pasti na pamet, ali traga tragedije nije bilo.

Na kom spratu je živeo?

- Na 23. spratu. Ovaj hotel u Majamiju u kome se sve dogodilo je na sat vremena od naše kuće.

- Mislim da su vaše kolege nešto pogrešno razumele. Ili su policijsku pretpostavku o samoubistvu odbacili kao činjenicu. Na kraju krajeva, ljudi retko sami padaju. Policija je odmah odbacila verziju ubistva. Konstantin je bio sam u sobi, pa su rekli da je možda bilo samoubistvo. Ali, ponavljam, ništa nije ukazivalo da će Konstantin skočiti.

- Najverovatnije je bio veoma pijan. Nažalost, hokejaši su ponekad krivi za to. U prostoriji u kojoj je boravio Konstantin pronađene su prazne flaše alkohola. Postojao je i balkon sa pogledom na okean. Verovatno Konstantin nije bio svestan svojih postupaka - rekla je ona i istakla da se nada da će istraga potvrditi da je u pitanju nesrećan slučaj.

- Da, za decu bi bilo mirnije. Da, Danil i Aleksandar su čitali vesti o samoubistvu na internetu i naravno, osetili su nelagodu. Tamo su se iznele druge različite verzije dok sam čekala da razgovaram sa lekarom - istakl je ona.

Upitana je i da li je komunicirala sa Arinom Sabalenkom.

- Da, imamo kontakt. Fina devojka. Moja objava od pre nekoliko godina je bila pod emocijama, bilo je jako bolno. Mnogo sam volela Konstantina. Ali Sabalenka se dobro odnosila prema mojoj deci, tako da imam normalan odnos prema njoj - zaključila je Julija Mihajlova.

Autor: