AKTUELNO

Prvi teniser sveta Novak Đoković muči muku sa povredom! Bar tako tvrdi Šamilj Tarpišćev, predsednik Teniskog saveza Rusije.

On je razgovarao sa ruskim novinarom Vladimirom Četverikom koji je njegove reči objavio na poznatom portalu championat.com.

Tarpišćev se osvrnuo na prijateljsku fudbalsku utakmicu Rusije i Srbije odigrane preksinoć u Moskvi (4:0) i otkrio da je malo falilo da Novak Đoković bude na VTB areni. Međutim, kako tvrdi, to se nije dogodilo jer je osvajač 24 grend slem titule povređen!

- Zaista smo želeli da pozovemo Đokovića, ali nije mogao da dođe jer ima svoj zgusnut raspored. A sada je još i povređen, pa je na lečenju. Do nedavno je bilo nejasno da li će doći ili ne. Čak sam i razgovarao sa članom njegove uže porodice pre nekoliko dana. Da nije bilo rasporeda, došao bi. Novak je naš prijatelj - rekao je Tarpišćev.

Čuveni Rus je potom otkrio detalje prijateljstva sa Novakom.

- Sećam se kada je osvojio Dejvis kup. Ušao sam u svlačionicu, a on je ustao i napisao: "Za bratstvo sa Rusijom" i dao mi reket kojim je pobedio u prošlom meču. Zato smo u lepim odnosima. Na trening kampu pred Olimpijske igre u Londonu došao je da igra fudbal sa nama. Čak sam stao na kapiju i rekao: "Jesi li lud? Slomićeš prst" - dodao je Tarpišćev.

Novak se posle šokantnog poraza na mastersu u Indijan Velsu u 3. kolu od manje poznatog Italijana Luke Nardija nije žalio na povredu, mada je Srbin imao običaj i da prećutkuje probleme kako ne bi umanjio uspeh protivnika.

U svakom slučaju ne bi trebalo da je nešto ozbiljno u pitanju jer je Novak prethodnih dana uslikan na plaži u Majamiju kako bez problema trči, dok se na njegovom sajtu navodi da će od 8. aprila učestvovati na mastersu u Monte Karlu.

Autor: