AKTUELNO

Vuk Jeremić troši najmanje tri prosečne srpske plate na cigarete, kaže glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" Duško Vukajlović i pita se da li iko može da veruje da čovek koji ne zna šta znači nema može da razume građane.

- Jeremić dođe subotom, izađe sa narodnom na ulicu i priča kako se teško živi, a sledećeg dana ode u neko luksuzno letovalište – rekao je Vukajlović za Pink i dodao da je Jeremić uslikan u Abu Dabiju gde je noćenje 500 evra.

Kako kaže, Jeremić samo na cigarete troši najmanje tri prosečne plate u Srbiji.

- To je čovek koji zaista ne zna šta znači nema i da li iko može da veruje da neko ko daje 1.500 evra na cigarete razume građane – naveo je Vukajlović koji smatra da treba istražiti iz kojih izvora Jeremić troši novac.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o izboru Sergeja Trifunovića za predsednika Pokreta slobodnih građana, on je istakao da su tu stranku napustili Saša Janović i deo uglednih članova koji najavljuju formiranje nove političke organizacije.

- Trifunović je možda odličan glumac, ali nikakav političar osim ako mu nije cilj da na vlast ne dođe demokratskim putem. Demonstriranje sile nije za jednog političara – kaže Vukajlović.

Osvrnuvši se na sitaciju na Kosovu i Metohiji, on je ukazao da je 2019. izborna godina i u EU, a verovatno i u Srbiji i u Prištini, pa je teško da će biti dogovora.

- Ramuš Haradinaj je juče rekao otvaramo tržište, ukidamo takse, ali tražimo priznanje i nećemo dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština. Mislim da od toga neće biti ništa. Vladmir Putin ne može sam da reši ništa na Balkanu, posebno ne u okruženju NATO zemalja. Uzdam se da će američka administracija reštiti problem na Kosovu – kaže Vukajlović.

Kako napominje, čak i Albanci sa KiM koji važe za umerenije, ne odustaju od taksi, nema popuštanja, nema pružene ruke i nema glasa razuma.

Urednik političke rubrike u dnevnom listu "Informer" Milan Dobromirović ističe da je Haradinaj vezao svoju vlast za takse i verovatno smatra da će kada ih ukine otići sa vlasti.

- Pitanje je koliko može da izdrži pritisak, sad je pitanje kako spremiti tamošnju javnost na to da se takse povuku pošto je on krenuo sa maksimalističkim ciljevima kada je te takse uveo. Haradinaj je tražio priznanje lažne države, traži članstvo u EU, beli šengen i sada treba objasniti javnost zašto od toga odustaje. Zato što ti je rekla Amerika, sasvim logično – istakao je Dobromirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Evropa je pokazala potpunu nekompetentnost da vodi dijalog Prištine i Beograda.

-Zapad se plaši da se Putin i Rusija ne uključe direktno u dijalog. Oni se plaše da se Putin direktno ne uključi u dijalog i kaže podržavamo srpsku stranu, mora da se postigne kompromisno rešenje, ali moraju da se uvažavaju i nacionalni interesi Srbije – dodao je Dobromirović.

On je istakao da opozicija ne može da postigne nikakav dogovor.

- Ljudi koji su otišli iz PSG se plaše da će Trifunović utopiti PSG u Đilasov savez i da je to njihov dogovor- rekao je Dobromirović.

#Vuk Jeremić

'