AKTUELNO

U subotu su na protestu SzS Đilasove pristalice napale i vređale zaposlene JKP Gradska čistoća koji su u tom trenutku samo radili svoj posao. Gosti Novog jutra najoštrije su osudili ovakvo ponašanje protestanata.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost povodom psovki upućenih radnicima Gradske čistoće kaže da rasnom šovinizmu nema mesta u Srbiji.

- Na svakom mestu treba osuditi taj rasni šovinizam. Vređati ljude zbog drugačije nacionalne pripadnosti, a istovremeno se zalagati za neka građanska prava ni najmanje se ne uklapa – ocenio je Rajić i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

Da ne govorim o napadu na ljude, to je grozno i za svaku osudu – istakao je Rajić.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti", naveo je da ne zna zašto bi neko jurio i vređao nekog ko samo radi svoj posao.

- To je jedna od onih tema na koje ja nemam odgovor, ne znam zašto se to dogodilo. Ti ljudi su radili svoj posao, ne znam zašto bi neko motivisao nekog da juri nekog ko radi svoj posao – kazao je Vujičić.

Foto: TvPink Printscreen

JADRANKA KOSOR I RADIKALNI ISLAMISTI PODRŽAVAJU VUKA JEREMIĆA

Komentarišući podršku koju Đilasovi protesti dobijaju iz regiona, Rajić kaže da je Jadranka Kosor javno podržala mitinge.

- Ne samo Jadranka Kosor, nego i drugi lideri, skoro smo videli radikalne islamiste iz Sarajeva, koji govore u istom pravcu kao Vuk Jeremić. On je u intervjuu zauzeo pozicije koju zauzimaju radikalni krugovi u Sarajevu, da smo mi Srbi krivi za taj rat – kazao je Rajić.

On kaže da je Vuk Jeremić u intervjuu za sarajevske medije poredio predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Slobodanom Miloševićem.

- Jeremić, koji je bio mladi socijalista nekada, prisetio se Miloševića i govorio o njemu u negativnom svetlu, a onda rekao da je Vučić još gori od toga. Jeremić je Miloševića označio kao glavnog krivca za rat devedesetih godina – izjavio je Rajić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Dragan Đilas

#Predrag Rajić

#SZS

'