AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i predsednik opštinskog odbora SNS Luka Petrović odgovorio je danas predsedniku gradske opštine Stari Grad Marku Bastaću koji tvrdi da je “sve što radi u opštini po zakonu” i da je “ova opština postala predmet kontrole kada se usprotivila izgradnji gondole”.

Bastać je juče, u odgovoru Petroviću da opštinske vlasti ne rade po zakonu, rekao da je "sve što radi u opštini po zakonu” i da je “ova opština postala predmet kontrole kada se usprotivila izgradnji gondole" od Kalemegdana do Ušća.

-Da li vi u opštini Stari Grad radite u skladu sa zakonom pokazaće kontrole a postoji na desetine dokaza da ste prekršili zakon. Razlog zbog koga se Bastać glupira poslednjih nedelja i ponaša se kao huligan i dripac a ne kao predsednik jedne centralne gradske opštine je upravo činjenica da je svestan da će odgovarati zbog kršenja zakona pa bi da skrene pažnju na sebe, zameni teze i pokuša da predstavi da odgovara zato što je politički protivnik a ne zbog lopovluka - rekao je Petrović.

-Kakve veze sa Bastaćevim političkim ludovanjem ima to što je SC Milan Gale Muškatirović dužan skoro 90 miliona dinara za struju, vodu i grejanje? I sada Bastać priča kako ga javna preduzeća pritiskaju da plati dugove!? Nije nego, pa gde to ima da se ne plaćaju komunalije nego kod Bastaća. I sada je Bastać zbog svoje nesposobnosti i pohlepe doveo u pitanje letnju sezonu. Treba da ga je sramota! - rekao je Petrović.

-Kada smo kod nezakonitih radnji mogao bi Bastać da nam objasni kako je ovaj sportski centar uzeo kredit za renoviranje sale za mali fudbal a umesto sale napravio igraonicu za decu. Trebalo bi Bastać da nam objasni kako se u ovom sportskom centru otpisuju dugovanja zakupcima suprotno zakonu i na štetu budžeta. Isto onako kako je Bastać ostavio 2,168 milijardi dinara duga u Poslovnom prostoru Stari Grad i tako oštetio budžet za oko 18 miliona evra!? Hoće li Bastać da nam objasni malverzacije u opštinskom preduzeću Parobrod i zbog čegavje direktor podneo ostavku? Ili zašto u SC Gale Muškatirović ima sedam pomoćnika direktora? Vreme je da nam Bastać kaže ko je vlasnik nevladinih organizacija na čije račune svi koji snimaku reklame na Starom Gradu uplaćuju novac? Šta je to ako nije reketiranje? Ili da objasni rad komunalne inspekcije Starog Grada koni vodi njegov kum Dejan Stojanović poznatiji medju kafedžijama “Deki Evro”? Ili da nam objasni kako mu je prvi saradnik u opštini Andrej Berlinger koji je u teškom pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreći i protiv koga se vodi krivični postupak? -  upitao je Petrović i dodao da dolazi vreme “kada će Bastać morati mnogo toga da objasni državi ali i građanima Starog Grada”.

-Bastać misli da gradjani ništa ne pamte pa može prvo kao opština da izda rešenje za seču stabala a posle da se buni posle seče, ili da ćuti na javnom raspravi o gondoli i ne iskoristi mogućnost da se protivi a sada da se buni protiv njene izgradnje! Upravu tu leži objašnjenje Bastaćevog ludačkog ponašanja. Sve protiv čega se sada buni za njega je bilo prihvatljivo dok je mislio da će mu biti dozvoljeno da krade. Sada kada je shvatio da se nadležni državni organi bave njegovim lopovlukom buni se protiv svega sa čime se slagao - poručio je Petrović.

Luka Petrović je na kraju poručio da “huliganisanje Bastaća po Starom Gradu, upad u Javni servis i pretnje novinarima koje je iznosio zajedno sa svojim novim šefom fašistom Boško Obradovićem i uništavanje javne imovine koja pripada svim gradjanima ne bi li se dokazao Draganu Djilasu i postao njegov predsednik Gradskog odbora neće rešiti Bastaćev osnovni problem a to je da po zakonu mora da odgovara za kradju i lopovluk”.

#Marko Bastać

#Stari grad

'