AKTUELNO

Cilj posete jeste povezivanje i osnaživanje postojećih veza i jačanje saradnje između AP Vojvodine i Arhangelske oblasti.

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu s predsednikom Igorom Mirovićem, boraviće u radnoj poseti Rusiji, u okviru koje će posetiti Arhangelsku oblast.

Prilikom ove posete, predsednik Mirović sastaće se s gubernatorom Arhangelske oblasti Igorom Anatoljevičem Orlovim,s kojim će potpisati Plan aktivnosti za realizaciju Sporazuma između Arhangelske oblasti i AP Vojvodine.

Delegacija Pokrajinske vlade učestvovaće 9. maja u svečanoj šetnji povodom obeležavanja 74. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, a predsednik Mirović obratiće se na mitingu pod nazivom „U ime mira - ne zaboravi rat, u okviru manifestacije „Besmrtni puk“.

Cilj posete jeste povezivanje i osnaživanje postojećih veza i jačanje saradnje između AP Vojvodine i ove ruske oblasti.

Delegaciju Pokrajinske vlade činiće i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić i savetnik predsednika Pokrajinske vlade Goran Lazović.

#Igor Mirović

#Poseta

#Rusija

'