AKTUELNO

On je prokomentarisao trenutnu političku situaciju u BiH.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević izjavio je da prema svetskim bezbednosnim službama u Bosni i Hercegovini postoji između 325 i 400 terorista, koji predstavljaju pretnju za stabilnost regiona i sveta.

Kako je istakao, vlast BiH je deo ovog problema i u njemu učestvuje. Vlada štiti terorističke organizacije i čak vodi politiku umanjenje terorističke pretnje. U BiH postoji sedam terorističkih organizacija i još mnogo pojedinaca, oko kojih se vrti mnogo novca, te je mnogo i korupcije

- Neke od organizacija su Furkan i dve El Harmejn grupe, grupe koje SAD smatraju odgovornim za organizovanje 11. septembar - rekao je Galijašević gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Kako je naveo, današnje Sarajevo je civilizacijski bolesnik koji ne zna suštinu vlastitog identiteta, a njegovi predstvainici su korumpirani, radikalni islamisti.

- Stalno se uvodi opcija rata kao rešenje svakog problema, a takvu politiku podstiče pre svega Bakir Izetbegović. Čovek je propagandista loše politike koja razara odnose u regionu - smatra Galijašević.

I. P.

#Bosna i Hercegovina

#Dževad Galijašević

#Sarajevo

#Terorizam

'