AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu, Aleksandar Mirković, kritikovao je danas deo opozicije koja, kako kaže, nakon zloupotrebe srednjoškolaca i studenata, sada zloupotrebljava tek svršene osnovce.

U izjavi dostavljenoj medijima, Mirković kaže da je to znak da se upale svi crveni alalrmi u drštvu i da se već jednom Đilasu, Jeremiću, Obradoviću, "žutoj patki" i ostalima "patološki željnih vlasti, kaže dosta".

Mirković smatra da se dečak od 14 godina, koji pali i gazi sliku ministra Mladena Šarčevića kvalifikovao za, kako kaže, lidera izrežiranih protesta, jer je nastavnici hemije pretio ubistvom zbog jedinice koju je dobio.

- Do juče on i njegovi drugari koji nisu ni čuli za gospodina Šarčevića, danas su podstrekivani i njima su komandovali aktivisti žute patke, podržani funkcionerom Jeremićeve stranke, po napadu na penzionera koji mu je uzvratio nokautom, slika su i prilika bolesne želje okupljenih u SzS da se dočepaju vlasti - naveo je Mirković.

Ocenivši da je reč o "najodvratnijoj zloupotrebi dece u političke svrhe zarad dobijanja nekakvog političkog poena", Mirković kaže da je to apsolutno nedopustivo i za svaku osudu.

- Kako su ovakve stvari jako ozbiljne i prevazilaze zdrav razum, neophodno je da se pod hitno oglase zaštitnik građana, organizacije koje se bave zaštitom dece i pravima deteta, NVO sektor, kao i lideri SzS kako bi osudili ili se ogradili od ovako nečuvene manipulacije decom, a sve zarad promene vlasti - ističe Mirković.

Mirković kaže i da će svako prećutkivanje, neoglašavanje Đilasa, Jeremića, Obradovića ovim povodom biti još jedan dokaz da iza svega toga stoje oni koji u nedostatku bilo kakvog programa, rešenja, rezultata iza sebe, neće prezati ni od čega kako bi se dokopali fotelje.

- Bio bih srećan kada bih znao da se ovakve stvari više neće ponavljati, ali svi dosadašnji primeri napada, nasilja, mržnje, usmereni prema Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, jasno pokazuju da iz redova SzS možemo očekivati još ko zna kakve bolesne akcije i performanse - zaključio je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#SZS

'