AKTUELNO

Kampanja protiv Srpske liste i Srba na KiM, koju sihronizovano vode prištinske institucije i pojedini političari iz srpske prestonice se nastavlja.

Koalicija “Sloboda” u kojoj je i “drugarica” Dragana Đilasa, Rada Trajković objavila je, u najmanju ruku, skandalozan predizborni spot u kojem je brutalno izvređana Srpska lista.

Naime, predstavnik te koalicije Nenad Rašić, Srpsku listu je nazvao političkim monstrumom.

- Sa ovom iskrenom molbom, pozivam vas da glasate za broj 120, jer s vašim glasom, zajedno ćemo se odreći ovog političkog monstruma koji se zove Srpska lista. Ja sam Nenad Rašić, glasajte za broj 120 – navodi Rašić u reklamnom spotu.

Da nema problem samo sa političkim suparnicima, već da otvoreno zagovara kosovsku nezavisnost, Rašić je jasno pokazao u drugom reklamnom spotu.

- Poštovani sugrađani Kosova ! Za deceniju i po, ja, Nenad Rašić, trudio sam se da vam služim i predstavljam sa dostojanstvom, tolerancijom i profesionalizmu unutar kosovskih institucija, u zajedničkim našim naporima da izgradimo i usavršamo najmlađu državu na svetu – navodi se u spotu, koji je na albanskom jeziku.

Po sadržaju predizbornih spotova jasno je da Rašić računa na glasove Albanaca.

Rašić je nedavno najavio snimanje predizbornog spota,  u cilju pokretanja dijaloga, tolerancije i pomirenja, "u maniru kosovskog Srbina koji je tolerantan i razuman i zna šta je zajednički život sa Albancima i zna šta je pravi vid komunikacije i razumevanje među narodima".

Rašić je to izjavio odgovarajući na pitanje albanskog novinara "da li računaju na to da će uz podršku albanskih glasova smanjiti politički uticaj i rezultat Srpske liste". Rašićev odgovor bio je: "Da, apsolutno".

-Mi političari moramo da budemo pokazatelj volje za pomirenje. Sutra ću na lokacijama u Prištini snimiti spot i pokušati da na odgovoran i pristojan način pošaljem nekoliko poruka našim sugrađanima Albancima koji dobro razumeju naš položaj i imaju simpatije prema svima nama koji proživljavamo ovu novu modernu srpsku golgotu - kazao je Rašić.

#Dragan Đilas

#Kosovo

'