AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić shvata ozbiljnost i rad obaveštajnih službi u Srbiji i svetu, a tome je dokaz i sednica Saveta bezbednosti koju je zakazao za večeras, rekao je šef katedre za bezbednost Fakulteta za inženjerski menadžment dr Duško Tomić.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sastaje se povodom afere "Ruski šijun" gde se na jednom snimku vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu.

Kako je objasnio Tomić, Vučić je jedan od retkih, srpskih predsednika koji shvata ozbiljnost informacija koje poseduju bezbedonosne službe.

- Predsednik je jedan vrlo trezven političar. On će doneti određene odluke na osnovu opsežnih kontra-obaveštajnih saznanja naših bezbednostnih službi koje predano i čvrsto rade posao. Slušao sam ga kako on elaborira određene stvari. Vučić je jedan od retkih naših predsednika koji ima ono što je nama neophodno a to je vrsta bezbednosne kulture. Znam da će da donese prave odluke, a da će bezbednosni organi na ovom sastanku morati da prenesu šta se dešava na teritoriji Srbiji. Na tom putu, mi moramo biti dosledni samo nama – ocenio je Tomović za Pink.

Video: TV Pink

#Aleksandar Vučić

'