AKTUELNO

Srpska lista neće biti prepreka za formiranje nove kosovske vlade i institucija, ali će zahtevati minimum - poštovanje izborne volje gradana i prestanak diskriminacije Srba, izjavio je danas potpredsednik te stranke, Dalibor Jevtić.

Jevtić kaže da je minimum zahteva Srpske liste prestanak diskriminacije volje srpskog naroda i prestanak diskriminacije politickih predstavnika Srba sa Kosova.

"Oni koji odbijaju da prihvate ono što jeste bila izborna volja gradana, odbijaju da na jedan demokratski način uvaže stavove i mišljenja nas kao politickih predstavnika Srba, kao politicke partije, a samim tim odbijaju da izadu u susret rešavanju problema srpskog naroda na prostoru KiM", naveo je Jevtić u izjavi za portal Kosovo onlajn.

Dodao je i da međunarodna zajednica zna da Srpska lista nece biti prepreka u formiranju nove kosovske vlade.

"Ali, zahtevacemo minimum poštovanja, ne samo nas kao politickih predstavnika Srba, već srpskog naroda, koji je jasno i nedvosmisleno rekao ko želi da ih predstavlja u institucijama", zaključio je Jevtić.

Srpska lista je, na nedavnim vanrednim kosovskim parlamentarnim izborima, osvojila svih deset mesta u Skupštini Kosova koja su rezervisana za srpsku zajednicu.

#Dalibor Jevtić

#Priština

#Srpska lista

'