AKTUELNO

Opštinski odbor SNS Vračar je najoštrije je osudio današnji incident.

Opštinski odbor SNS Vračar saopštio je da je danas predsednik opštinskog odbora DS na ovoj opštini Bogdan Tatić fizički napao građane i članove naprednjaka preteći im i pokušavajući da se sa njima obračuna.

U saopštenju, Opštinski odbor SNS Vračar je najoštrije je osudio današnji incident.

Navodi se da su se predstavnici SNS Vračar danas sastali sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka između njihovih zgrada u ulici Tomaša Ježa na Vračaru, a da je na sastanak nepozvan došao Bogdan Tatić sa grupom pristalica.

Tatić je pokušao, dodaje se, da omete razgovor naprednjaka sa građanima.

Kada je načelnica opštinske uprave Vračar Gordana Basta, navode naprednjaci, pokazala građanima odluku iz decembra 2012, kojom je je poništena opštinska eksproproprijacija iz 1972. kada je ovaj park izgrađen što je omogućilo da privatnik uđe u vlasništvo, Tatić je počeo da psuje prisutne i krenuo je u fizički obračun sa prisutnim građanima i članovima SNS.

SNS navodi da je Tatić najpre fizički napao i vređao Draginju Vlk, koja je, kako se dodaje, organizovala sastanak građana sa predstavnicima opštine i učinila veliki napor da se ovaj problem reši i park sačuva.

Zahvaljujući prisutnim građanima Tatić je udaljen i sprečen u nameri da se tuče sa svojim političkim protivnicima.

-Nasilničkim ponašanjem Tatić ne može da sakrije činjenicu da je bio deo bivše kriminalne vlasti koja je poništila rešenje o ekproprijaciji iz 1972. godine i tako omogućila privatniku da kupi deo parka - navodi SNS Vračar.

Opšti odbor naprednjaka Vračar očekuje da će svi koji su učestvovali u ovoj mahinaciji, a pre svih tadašnjih predsednik opštine Branimir Kuzmanović ali i tadašnji član opštinskog veća Tatić, odgovarati za ovaj kriminal.

#Demokratska stranka

#Napad

#SNS

'