AKTUELNO

Mnogo više Albanaca ubijeno je tokom NATO agresije nego u sukobima sa srpskim bezbedonosim snagama, kazao je Čović za Pink.

Prištinski portal Gazeta ekspres objavio je navodnu optužnicu protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a najavili su i izjavu zaštićenog svedoka. Prema toj optužnici, svi osumnjičeni su srpske nacionalnosti, bivši i sadašnji policajci, a među njima se nalazi i sekretarica Ivanovića. Optuženi su za pomaganje i umešanost u ubistvo, a među njima nema direktnog izvršioca.

Portal je takođe objavio fotografije navodne optužnice i deo njenog sadržaja.

Bivši šef Koordinacionog centra za KiM Nebojša Čović ovu vest je ocenio kao skretanje pažnje sa odlaska pripadnika OVK u Hag.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbi su uvek za sve krivi. Ova kampanja koja sada ide treba da pokrije sve što se dešava sa Specijalnim sudom. Juče je u Hagu bio Kadri Veselji i treba očekvati da idu i ostali. Mislim da je to samo veliko pozorište od strane međunarodne zajednice, nemam nekih očekivanja – smatra Čović.

- Niko od advoakta i branilaca nije dobio optužnice. Mislim da je jasno da se radi o,jednom spinovanju i pakovanju kompletne kampanje. Zaprepašćujuće je da nema saradnje sa Srbijom, i da se sve prebaci na Beograd – smatra Čović, ističući da,sekretaricu Olivera Ivanovića poznaje, kao i da mu je poznata zgrada gde su se,nalazile prostorije Ivanovićeve stranke.

- Ja taj prostor znam, bio je prostor Demokratske alternative, i te kamere se nalaze u drugoj sobi i ne isključuju se. Mislim da je tu drugi problem. Oni su uzeli resiver i sve uzeli iz kancelarije. Te kamere su radile, i verujem da se njima nije svidelo to što su videli pa su sada uzeli tu ženu (sekretaricu Ivanovića) koja je samohrana majka i trpi veliki pritisak. Ostale osumnjične ne znam, ali mi je zaniljivo da su svi Srbi – kazao je Čović dodajući da veruje da je reč o sinhronizovanoj kamanji koju Priština vodi, ali naglašava da treba sagledati i saslušati sve izjave koje sa Kosova dolaze poslednjih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidite i njihove izjave oko Račka. Tači ponovo priča o navodno 20.000 silovanih žena i o ubijenoj deci. Stotinak žena je dokazalo silovanje i to je pravi broj – kazao je Čović.

Kako dodaje, broj žrtava i sa jedne i druge strane bio je značajno veći tokom NATO bombradovanja.

- Tokom NATO agresije ubijeo 2.580 Albanaca, a u oružanim sukobima taj broj ne prelazi 700. Oni pokušavaju da povećaju brojeve. U Račku je ubijeno 40 terorista, ali to su sve delovi kampanje koja se pojačava – kaže Čović. 

#Kosovo

#Oliver Ivanović

'