AKTUELNO

Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do kad će biti tako, upitao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom pretnje na Tviteru jedne od lidera nekadašnje opozicije i poslanice Vesne Pešić predsedniku Vučiću.

- Vesna Pešić voli o sebi da govori kao pacifisti, kojoj je svako nasilje strano, osim kada ima priliku da pozove na nasilje među Srbima. Ovakvi pozivi služe da se stvori atmosfera nasilja i mržnje i da poziv na ubistvo Vučića postane legitimna ideja i rešenje za svaki problem - izjavio je Vulin.

On je oceno da se "tako ludacima daju ideja i podsticaj, a političarima i tajkunima, narko dilerima i kriminalcima političko opravdanje za napade i organizaciju nasilja".

- Nije Vesna Pešić prva iz partija DOS koja traži Vučićevu smrt i poziva na građanski rat, ali morala bi biti prva koja je to izgovorila i nije prošla bez kazne za poziv na ubistvo i sukob. Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite Vučićevu smrt, do kad će biti tako? - upitao je ministar odbrane i predsednik Partije socijalista.

#Aleksandar Vulin

#Vesna Pešić

'