AKTUELNO

Pokret socijalista (PS) najoštrije je danas osudio pretnje smrću koje je nekadašnja liderka opozicije Vesna Pešić uputilča predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ocenivši da to što je ona rekla misli cela opozicija.

- Ono što je Vesna Pešić napisala da bi predsednika Vučića trebalo zaustaviti po sistemu 'cev u glavu', nešto je što cela opozicija misli, a ona je bila dovoljno luda da to kaže i javno. Na žalost, to nikome nije iznenađenje - navodi se u saopštenju PS koje je potpisao generalni sekretar stranke Predrag Vuletić.

- Zaustaviti čoveka koji se svom snagom bori za svoju zemlju i svoj narod oni ne planiraju legitimnim sredstvima, odnosno izborima, jer znaju da na njima nemaju šta da traže i da su unapred pukli - ističu socijalisti.

U saopštenju se dodaje da je, takođe, "veoma indikativno da se niko iz opozicije nije ogradio od ove njene sulude i opasne ideje", što potvrđuje da "svi oni isto misle, isto žele i isto bi uradili čim bi im se pružila prilika".

- Pokret socijalista na čelu sa Aleksandrom Vulinom nikada neće dozvoliti da se njihovom, pre svega, prijatelju Aleksandru Vučiću tako nešto dogodi. Mi zahtevamo da državni organi reaguju na ovu pretnju i zaustave u startu to ludilo koje opozicija priziva i pokušava da instalira u našoj zemlji - zaključuje se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Pokret socijalista

#Vesna Pešić

'