AKTUELNO

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da su predstojeći izbori sudbinski važni za zemlju, jer će odlučiti njen budući put.

"Pred Srbijom su sudbinski važni izbor. Na njima građani biraju da li ćemo nastavitiputem rada i napretka ili ćemo zemlju vratiti u ruke tajkunima i onima čija jejedina politika nasilje", rekao je Vučić u intervjvuu za današnji "Informer".

On je dodao da će izbore raspisati 1, 4. ili 6. marta, jer će 2. i 3. biti u posetiVašsingtonu.Vučić je ocenio i da će izbori biti teški za SNS jer ne veruje u "priče" o bojkotu i jer će kampanja biti duga, oko 50 dana, a suočiće se s velikimbrojem, 20, protivničkih lista na svim nivoima.

"Bojkot je rešenje za one koji ne mogu da ponude ništa i koji znaju da nemaju podrškugrađana. oni moraju da prikriju činjenicu da je car go", rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio i da, ako sve ostale liste budu imale priliku da naprave većinu sasamo jednim poslanikom više u odnosu na listu SNS, "napraviće tehničku koaliciju u roku od 48 sati samo da bi preuzelli vlast".

"Kažem vam, svi. Nisam ja to jednom gledao. Znam šta pričam. Pogledajte samo, jedinameta napada je uvek i samo SNS", rekao je lider vladajuće stranke.

"Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu"

Povodom situacije u BiH Vučić je rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj. "Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore", rekao je predsednik Srbije. Odgovarajući na optužbe ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da Srbija vrši agresiju na Crnu Goru, Vučić ga je nazvao "stručnjakom za Oluju koji tvrdi da je 250.000 Srba proteralo same sebe iz Hrvatske" i poručio da on radi svoje jer ga Hrvati svaki put lepo dočekaju da proslave progon Srba. "A mi ćemo da radimo svoj posao, poštujući poredak Crne Gore, ali imamo pravo da pitamo za sudbinu srpskog narod i SPC i nećemo odustati od toga, jer imamo odgovornost prema našem narodu ma gde da se nalazi", istakao je Vučić

On je ponovo najavio "pročišćavanje" redova SNS, odnosno promene na lokalnim iposlaničkim listama, među članovima vlade, predsednicima opština...

"To neće biti 10, 20, 30 odsto, nego više od 50 odsto novih ljudi, kandidata zaključna mesta", rekao je Vučić.

On je naglasio da u vlasti neće biti mesta za one koji "ne misle o tome da sebore za narod, već samo kako da se dodvore određenim krugovima, politicvckim imedijskim".

Istakao je i da u budućoj vladi ako pobedi SNS neće ostati veliki broj ministara te stranke.

"Zadovoljan sam Anom i sa još nekolicinom ljudi. Biće velikih promena, u to budite uvereni. Možda dva ili tri ministra iz SNS osatnu od sadašnjih... Četiri najviše",rekao je Vučić.

Predsednik Srbije ukazao je i na velike uspehe sadašnje vlade - autoputeve, Beograd na vodi, stabilizaciju javnih finansija, smanjenje javnog duga na 48,8 odsto, porast BDP-a na 50 milijardi dinara, a plata na 510 evra...

#Aleksandar Vučić

'