AKTUELNO

Hapšenje gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića je čisto političko nasilje i "zločinački i teroristički akt", smatra šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović.

To je, kaže, najbolji dokaz da se albanske političke strukture na Kosovu i Metohiji plaše Aleksandra Vučića čak i kada ga vide na plakatima, odnosno izbornom materijalu SNS.

"A onda mogu da zamislim koliko ga se plaše kada ga vide uživo i kada sa njim neposredno razgovaraju", rekao je Martinović za Tanjug.

Mikić, gradonačelnik Raniluga, opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, uhapšen je, a potom i pušten samo zato što je u svom vozilu imao 1.000 predizbornih plakata sa likom premijera Aleksandra Vučića, potvrdio je jutros direktor kancelarije za KiM Marko Djurić i naveo da je pušten uz krivičnu prijavu, a optužen za raspirivanje nacionalne i verske netpeljivosti.

Martinović je naveo i da je indikativno to što je do hapšenja došlo neposredno nakon što je Vučić u Sarajevu pitao kosovskog premijera Isu Mustafu za pravni osnov za otimanje srpske imovine na KiM.

Martinović je naveo i da je hapšenje čoveka samo zato što nosi plakate sa Vučićevim likom i optužba da time izaziva nacionalnu i versku, odnosno rasnu netrpeljivost i mržnju vrhunac političkog licemerja i cinizma.

Dodaje da oni koji su zaista raspirivali nacionalnu i versku mržnju na KiM, ubijali Srbe i druge nealbance i svedoke, da ne bi svedočili o njihovim zločinima, nama danas drže lekcije o raspirivanju nacionalne i verske mržnje.

"Mi ćemo se tome suprotstaviti i na to nećemo pristati", podvukao je Martinović.

On je istakao da će SNS nastaviti kampanju i na Kosovu i Metohiji, gde će uskoro imati veliki miting i pozvao sve Srbe sa KiM da dođu na miting, a na izborima 2. aprila pruže punu podršku Aleksandru Vučiću, "koji je očigledno strah i trepet sa Isu Mustafu, Hašima Tačija i druge koji vode lažnu državu Kosovo".

Martinović je poručio da će Srbija i dalje KiM tretirati kao sastavni deo svoje teritorije, pružiti svu neophodnu pravnu i političku pomoć Srbima u pokrajini da ostanu na ognjištima i braniti srpske državne i nacionalne interese bez obzira na to što Priština ima neprijateljski odnos prema Srbiji i srpskom narodu uopšte.

#Aleksandar Martinović

#Kosovo

#SNS

'