AKTUELNO

Premijer Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak, 27. marta sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi, potvrđeno je iz Kremlja.

Premijer je nedavno najavio ovaj susret, i tada je istakao da će se on dogoditi pre predsedničkih izbora.

Tada se nije znao tačan datum, a danas je potvrđeno da će se oni sastati u ponedeljak.

Premijer Srbije i ruski predsednik sastaće se u Moskvi, a Vučić je u četvrtak rekao da će sa Putinom razgovarati, pre svega, o ekonomskoj saradnji dve države i mogućem dolasku jedne ruske kompanije koja bi proizvodila ražličite vrste mašina.

Premijer je novinarima rekao da će se sa ruskim predsednikom sresti u narednih nekoliko dana i da će biti reči o razvoju ekonomskih odnosa, jer je, kako je objasnio, zbog pada rublje i snižavanja cena nafte i gasa na svetskom tržištu, pala i naša trgovinska razmena. -Mislim da ću sa Putinom da razgovaram o dolasku u Srbiju jedne kompanije koja proizvodi mašine različite vrste, gde bi 51 odsto komponenti bilo napravljeno u našoj zemlji, a zatim bi se to izvozilo na evropsko i tursko tržište, bez carina - rekao je Vučić.

Dodao je da tokom posete Moskvi želi da pokuša da dovede ruske kompanije da proizvode u Srbiji, ali i da istovremeno naša zemlja stvara sve više proizvoda koji imaju finalnu obradu.

Konstatujući da dve države imaju odlične političke odnose, Vučić je ukazao na činjenicu da je predsednik Rusije najvećim delom orijentisan na ekonomska pitanja i da je već izašao sa nekoliko ideja, naročito u pogledu jačanja farmaceutske industrije.

Kako je rekao, Putin će u maju da predstavi sveobuhvatni plan i program izlaska Rusije iz krize i program rasta, što je interesantno i za našu zemlju.

Srpska i ruska delegacija razgovaraće i o vojnotehničkoj i kulturnoj saradnji, rekao je Vučić.

Vučić je prethodni put u Moskvi bio u maju prošle godine, neposredno nakon vanrednih parlamentarnih izbora, kao mandatar za sastav nove vlade.

#Aleksandar Vučić

#Moskva

#Vladimir Putin

'