AKTUELNO

Sastanak Aleksandra Vučića, premijera Srbije, i Vladimira Putina, predsednika Rusije glavna je tema u svim vodećim medijima u Rusiji. Ovom susretu posvećena je ogromna pažnja juče i danas. Mediji su na svojim stranama istakli da predsednik Putin podržava kandidaturu Vučića, i da ga vidi na mestu predsednika Srbije.

Ruska gazeta izveštava sa sastanka Vučić – Putin sa naslovom „Politika u duhu prijateljstva“.

Foto: Printscreen

-Zahvaljujući našim zajedničkim naporima malo smo, ali ipak uspevamo da promenimo situaciju na bolje u trgovini i ekonomskoj sferi – rekao je ruski predsednik, a prenosi Gazeta i nastavlja:

-Prošle godine došlo je do blagog povećanja prometa - oko dva odsto - rekao je Putin.

Gazeta.ru prenosi i detalje sastanka Putina i Vučića, kao i drugi tekst pod naslovom „Putin je izrazio uverenje u pozitivan razvoj odnosa sa Srbijom“.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

RIA Novosti posvetila je posebnu pažnju ovom susretu i u više tekstova izvestila o tome šta su se dogovorili Putin i Vučić. RIA Novosti navode kako je srpski premijer Aleksandar Vučić naveo detalje sa sastanka koji je imao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. „Srpski premijer očekuje da će ruski avioni MIG 29 biti brzo izručeni“, samo je jedan od naslova ovog medija.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Itar-Tas u seriji svojih tekstova izveštava o suretu dvojice zvaničnika.

Foto: Printscreen

Komersant u seriji tekstova izveštava o susretu srpskog premijera Vučića i ruskog predsednika Putina.

Foto: Printscreen

Samo neki od naslova Komersanta su „Vladimir Putin je razgovarao sa premijerom Srbije o osnivanju remontnog centra za helikoptere“, „Vladimir Putin je zauzeo čvrst stav-Podržava aktuelnu vlast u Beogradu“...

Foto: Printscreen

Kosmoljska Pravda ističe u naslovu da je Putin poželeo Vučiću da postane predsednik Srbije.

Foto: Printscreen

Ruska „Izvestia“ takođe je posvetila veliku pažnju sa udarnim naslovom „Vladimir Putin podržao premijera Srbije na predsedničkim izborima“. Oni ističu da je Putin preneo da će se odnosi dve zemlje i dalje razvijati pozitivno i prijateljski. Putin i Vučić razgovarali su o bilateralnim odnosima i situaciji na Balkanu, kao i da je ruski lider istakao da je zahvaljujući naporima Vlade Srbije na čelu sa Vučićem promet između dve zemlje počeo da raste.

Foto: Printscreen

Osim ovih i ostali mediji u pohvalnom tonu prenose susret Vučića i Putina.

Informativna agencija „Regnum“ prenosi detalje susreta Vučić-Putin, kao i to da je inicirano formiranje remontnog centra za helikoptere koji bi bio u Srbiji. Agencija prenosi i da se razgovaralo i o dvostranoj saradnji u oblasti građevinarstva i investicione saradnje Beograda i Moskve.

Foto: Printscreen

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Srbija

#Vladimir Putin

'