AKTUELNO

Ministar za rad Aleksandar Vulin istakao je, povodom izveštaja američke bonitetne agencije Mudis o kreditnom rejtingu Srbije, značaj političke stabilnosti, iz koje, kako i Mudis navodi, proizilazi ekonomska stabilnost

- Kada vam ovako velika kuća kaže da je pobeda jednog predsedničkog kandidata - Aleksandra Vučića toliko značajna da podiže kreditni rejting, ona vam kaže da će cena zaduživanja na svetskom tržištu za nas biti jeftinija, da će naše banke povlačiti jeftinije kredite i da će, na kraju krajeva, stanovništvu biti lakše, kamate će biti niže, valuta stabilnija, a investicije sigurnije - rekao je ministar novinarima.

Kako je rekao, kada je pre izbora govorio da je "politička stabilnost preduslov za ekonomsku stabilnost", zapravo je na to i mislio.

Upravo kada se vide osporavanja izbornog procesa i to naravno lažna, ocenjuje Vulin, i dodaje da se "niko i ne izvini kada se utvrdi da su lažna", onda se, prema njegovom mišljenju, zna zašto se to radi.

- To se radi, da bi se ovoj zemlji smanjio kreditni rejting, da bi se ova zemlja prikazala kao nestabilna, kao da u njoj nema političke, niti da će biti ekonomske stabilnosti. Politička stabilnost je preduslov ekonomske stabilnosti i zato, kada budete sledeći put slušali kako lažno dovode u sumnju rezultate izbora, onda treba da znate da to za cilj ima i da Srbija bude ekonomski neuspešna zemlja - naglasio je Vulin.

Kreditna agencija "Mudis" objavila je izveštaj, u kome naovdi da rezultat predsedničkih izbora u Srbiji i ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića obezbeđuju nastavak strukturnih reformi i pozitivan kreditni rejting - "stabilan BA3".

U izveštaju stoji i da, iako funkcija predsednika nosi manja formalna ovlašćenja nego premijersko mesto, Vučić će imati uticaja na imenovanje sledećeg premijera Srbije, što će "obezbediti nastavak programa strukturnih reformi u Srbiji i sadašnje političke agende, koja ima pozitivan efekat na kreditni rejting, uključujući napredovanje zemlje ka EU i restrukturiranje gubitaških javnih preduzeća".

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#kredit

'