AKTUELNO

Nema razloga da Aleksandar Vučić, kada preuzme dužnost predsednika Srbije, podnosi ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke, izjavio je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Još kad smo doneli odluku o kandidaturi Vučića za predsednika Srbije, rekao sam da smatram da on treba da ostane i predsednik SNS, rekao je Vučević u intervjuu za današnji Blic.

Upitan ko bi mogao da bude novi premijer, on je dodao da bi to trebalo da bude osoba koja ima znanje, upornost i sposobnost da nastavi reformski kurs Vlade Srbije, koja ima profesionalni dignitet i neguje sistem vrednosti na kojem počiva naše društvo.

- Ne mislim da treba da tražimo klona Aleksandra Vučića, ali mislim da, uz to što sam već naveo, budući premijer u jednom mora da liči na Vučića - da živi za to da Srbiji bude bolje, da građanima bude bolje, i mora da bude sposoban da održi tempo kojim ide Vlada Srbije - istakao je Vučević.

On je dodao ne veruje u spontanost protesta, podsećajući da je još tokom kampanje bilo javnih pretnji neredima i izlaskom na ulice.

- Osnova demorkatije i jeste u tome da politička većina poštuje političku manjinu, da uvažava njene poglede i stavove, ali i to da politička manjina mora da prizna odluku političke većine u državi. Izbori su prošli, građani su izabrali i mi moramo da idemo dalje, da radimo. Ko ima viška vremena, neka šeta - rekao je Vučević.

#Aleksandar Vučić

#Miloš Vučevič

#SNS

'