AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je srpski narod u Crnoj Gori pokazao hrabrost i odlučnost na jučerašnjim izborima i da je ponosan i radostan zbog toga.

On je naveo da su Srbi podneli velike žrtva da bi rekli istinu i svoj stav o svom identitetu, svom jeziku i želji da sami odlučuju o svojoj sudbini. 

-Veselim se iskreno i delim radost sa našim narodom na KiM koji je sinoć do kasno slavio. Videli ste prizore iz Kosovske Mitrovice zaista se slavilo kao najveća nacionalna pobeda - rekao je Đurić. 

On je naglasio da među Srbima postoji svest o tome da su Gračanica i Dečani isto što i Ostrog, Morača, Savina, da se tu ne radi o bilo kakvom sukobu ili mržnji prema nekom drugom već o bratskoj ljubavi i želji da postoji sloga među ljudima.

-Neki političari su prethodnih decenija pokušavali da eksploatišu podele među ljudima. Ovo je radostan dan za veliki deo Srba - naveo je Đurić. 

Dodaje da se Srbija nije mešala u izbore, ali da stoji uz svoj narod gde god on da se nalazi. Srbija i predsednik Aleksandar Vučić su, kako kaže, predhodnih meseci snažno i odlučno pomagali srpske organizacije u Crnoj Gori - Srpsku kuću, srpskim nevladinim organizuacijama u Crnoj Gori, Maticu srpsku. 

-Za razliku od Hašima Tačija i Edija Rame, koji su direktno pozivali da se glasa za vladajuću opciju u Crnoj Gori, ovde takvih poziva nije bilo, ali se pomagalo našem narodu da očuva identitet, kulturu. Naš narod pokazao veliku hrabrost - zaključio je Đurić.

#Crna Gora

#Izbori

#Marko Đurić