AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je da je potpisivanje sporazuma u Vašingtonu veliki učinak za našu politiku i diplomatiju.

Selaković kaže da smo svedoci velikog i važnog događaja za Srbiju i srpski narod.

- Srbija je zaključila bilateralni sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama. Dakle, predsednik Srbije i predsednik SAD su potpisali sporazum. Predsednik je to podvukao već na samom početku - rekao je Selaković za Novo jutro TV Pink.

On je dodao da se sporazum tiče normalizacije ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine, ali ne samo ekonomskih, jer tu postoje i neka politička pitanja od izuzetnog značaja za nas.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvi benefit ovog sporazuma jeste da se Priština pridružuje inicijativi mini Šengena. Šta to konkretno za nas znači? To znači mnogo. Srbija je najveći izvoznik u regionu, ali i najveći proizvođač - naveo je Selaković.

Kako kaže, sada u toj inicijativi nisu samo Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

- Uveren sam da njihovom podrškom ovoj inicijativi, a ta podrška je moguća jer je iza ove inicijative svojim autoritetom stala i Amerika i predsednik Tramp, mi smo na korak do stvaranja slobodnog tržišta na zapadnom Balkanu - kazao je Selaković.

Prema njegovim rečima, to tržište kao takvo može da ima neku šansu u širim okvirima, u okvirima Evropske unije.

Foto: TV Pink Printscreen

Selaković kaže da je najvažnija stvar za naše građane način na koji je, lavovski boreći se, naš tim na čelu sa Aleksandrom Vučićem, uspeo da iz sporazuma eliminiše tačku 10.

- To je nešto što je, u takvim okolnostima, gotovo neverovatno. To govori o sposobnosti našeg predsednika i naše delegacije, njihovoj spremnosti i iskustvu i govori o ozbiljnoj promeni imidža i poštovanja koje Srbija uživa u svetu - naglasio je Selaković.

#Aleksandar Vučić

#Nikola Selaković

#Sporazum

#Vašington