AKTUELNO

Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd saopštio je danas da je cena grejanja u gradu već pet godina ista, a da je za vreme mandata Dragana Djilasa kao gradonačelnika porasla skoro 200 odsto.

SNS u saopštenju navodi da koliko Đilas nije mario za Beograd i Beograđane najbolje pokazuje današnje saopštenje njegove, kako kažu, biznis Stranke slobode i pravde (S SP).

"Istine radi, cena grejanja je već pet godina ista. U vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik cena grejanja je rasla, te je sa 40,57 dinara po metru kvadratnom, koliko su građani plaćali kada je 2008. godine preuzeo vlast, porasla na 103,64 dinara koliko se plaćalo kada je Đilas bio smenjen", navodi se u saopštenju beogradskih naprednjaka.

Skaradno je, napominju, da neko ko je obavljao funkciju gradonačelnika ne zna pod kojim uslovima, kako i kada počinje grejna sezona.

"A krajnje licemerno je da Đilas govori o ceni grejanja u Beogradu, budući da je cena za vreme njegovog mandata porasla skoro 200 odsto", zaključije se u saopštenju.

SSP je ranije danas saopštila da je cena grejanja u Beogradu ostala nepromenjena od 2013. godine i pored činjenice da je, kako tvrde, nafta pojeftinila tri puta, a gas sedam puta, i zatražila da se cena grejanja uskladi sa cenama energenata, a građani greju kad je potrebno.

#Dragan Đilas

#Grejanje

#SNS