AKTUELNO

Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS kaže da je Slobodan Milošević bio jedan stabilan, smiren, racionalan čovek.

- Milošević je bio čovek dobre duše, oružje ne ide uz njega, niti ga je ima, niti ga je koristio - rekao je Ivković za TV Vesti.

Ukazao da je Milošević demonizovan od strane zapada u teškom periodu naše zemlje, te da je imao tešku međunarodnu situaciju i da nisu sve odluke zavisile samo od njega.

I moj život je tada bio u opasnosti. Ja sam kao profesor Univerziteta u toj situaciji nosio pištoj za pojasom, za koji sam imao dozvolu. Hteo sam da delim sudbinu sa njim. Tada je vladao haos u državi dolaskom dosovskog režima. Zoran je bio jasan, znao sam šta hoće, on je imao pragmatične ekonomske ciljeve, ali sam se uzdao u Koštunicu da će poštovati zakone i Ustav i da Milošević neće biti izručen

Foto: TV Vesti Printscreen

Ivković je istakao da Miloševića ljudi mogu da vole i da mrze, ali da moraju da priznaju da je reč o istorijskoj ličnosti koja je obeležila jednu epohu.

Kako je istakao, danas se mnogo bolje živi, ojačali smo državu, investicije su velike, Rusija i Kina su jake.

- Imamo dobru međunarodnu politiku, pričamo sa svima. Ne može više da se ponovi siuacija u kojoj je bila Srbija te godine - rekao je Ivković.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Branislav Ivković