AKTUELNO

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je da Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić na predstojećim pokrajinskim izborima podržavaju samo i isključivo Srpsku listu, jer će njeni poslanici biti istinski garant zaštite srpskih interesa u Prištini i opstanka srpskog naroda u pokrajini.

-Srpska lista je tu da bude garant da sutra kada uđe u parlament privremenih institucija samouprave u Prištini neće biti dekoracija, kao ovi takozvani srpski predstavnici, mislim na ovih pet paralelnih lista koje se predstavljaju kao srpske - rekao je Kozarev na predizbornom skupu Srpske liste u Prilužju.

On je kazao da će Srpska lista stalno da podseća i traži odgovornost onih koji stoje iza zločina nad Srbima, i da traži pravdu za srpske žrtve.

UREDNIK SRPSKOG TELEGRAFA ZA TV PINK: Kad god Rodić spomene slobodu medija, negde se desi razorni zemljotres! (VIDEO)

Na predizbornom skupu Srpske liste u Prilužju istaknuto je da je glas za Srpsku listu na vanrednim pokrajinskim izborima u nedelju glas za opstanak Srba, ali i povratak onih koji su raseljeni.

-Naš je zadatak i obaveza da pričamo i radimo ono što vi nosite u srcu, ono što vi nosite u svojim glavama, oni koji nisu spremni da to rade nisu ni dostojni te privilegije, zato stvari su vrlo jednostavne. Kao što rekoh, ovo za nas nikada nije bila politika, ovo je bila borba i ostala borba za opstanak i za bolji život ovde u vašim sredinama, gde se mnogo dobro poznajemo i vi znate vrlo dobro ko je u Obiliću, u Plemetini i u drugim selima šta radio - poručio je jedan od kandidata za poslanike sa Srpske liste Branimir Stojanović.

Stojanović je kazao da podela i podele koje su napravili na južne, na severne, na ove i one Srbe ne važe i da je to najveća pobeda Srpske liste.

Vuletić: Glavni zadatak nove Vlade nastavak razgovora sa Prištinom (VIDEO)

-Nastavićemo da nadograđujemo i gradimo naše jedinstvo, ali da bi smo opstali, da bismo bili bolji, mora da pobedi Srpska lista i sve što uđe u kutije u nedelju mora da bude za Srpsku listu - poručio je Stojanović.

Kandidat za poslanika Srpske liste Verica Ćeranić istakla je da jedino Srpska lista ima kapacitet da zaštiti institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

-Danas imamo obavezu da sa ovog skupa pošaljemo poruku - 11. jun veoma je značajan dan za srpski narod na ovom prostoru, u nedelju izađimo, zaokružimo broj 22, Srpsku listu, jedinu listu koja štiti interese svih Srba na ovim prostorima - naglasila je Ćeranić.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Prilužju kod Vučitrna govorili su i Snežana Karadžić i Dragan Dančetović sa ove liste i predsednik privremenog organa opštine Vučitrn Aca Mišić.

#Glas

#Kosovo

#Srpska lista

'