AKTUELNO

Kada je 2012. godine Srpska napredna stranka došla na vlast, 114 zemalja sveta priznavalo je nezavisnost KiM, a danas, zahvaljujući liderstvu predsednika Vučića, manje od polovine zemalja UN priznaje lažnu državu, kaže Marinković.

Juče je na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021". Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Narodni poslanik Vladimir Marinković kaže da su svi ćutali dok je srpska ekonomija propadala i dok se sprovodila pljačkaška privatizacija javnih i državnih resursa, a isto je bilo i sa vojskom tokom njenog uništavanja tokom vlasti Demokratske stranke i Dragana Đilasa.

- Dok je Srbija propadala, Mauricijus je cvetao. Naša spoljnopolitička pozicija je svakodnevno unapređivana, ali svakog dana na drugim destinacijama na četiri različita kontinenta. Ovo je bila geopolitička strategija tadašnje vlasti i Dragana Đilasa. Očigledno su na taj način vodili računa o našem teritorijalnom integritetu, interesima zemlje... Umesto da se time bave, kada je SNS došao na vlast 2012. godine, imali smo 114 zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije, dok sada manje od polovine zemalja UN priznaje lažnu državu – kaže Marinković za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je, kaže, jasan pokazatelj liderstva predsednika Aleksandra Vučića koji je pokazao kako stvari mogu da se promene i kako posvećenim radom i jasnom nacionalnom strategijom mogu da se štite interesi Srba na teritoriji celog regiona, ali i na globalnom nivou.

- Da bismo to postigli, bilo je potrebno da ojačamo ekonomiju, i najvažnija stvar je bila to što smo sproveli ekonomske reforme – kaže poslanik.

Komentarišući jučerašnju Združenu taktičku vežbu, novinar lista „Večernje novosti“ Dragan Vujičić kaže da su prikaz i mogućnosti Srbije impresivne.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovako nešto organizovati za relativno kratko vreme zaista jeste impresivno. Imamo resurse i svoju vojnu i policijsku snagu da odvratimo svakog eventualnog agresora od napada – kaže novinar za „Novo jutro“.

#Dragan Vujičić

#Novo jutro

#Vladimir Marinković