AKTUELNO

Branislav Radosavljević, "zaštićeni svedok" koji je u video snimku, skrivenog lica i izmenjenog glasa izneo optužbe na račun Dragana Markovića Palme za podvođenje devojčica, jedan je od najaktivnijih članova SSP Dragana Đilasa, obelodanili su iz Jedinstvene Srbije uz nekoliko dokaza

Međutim, ovu činjenicu je tokom konferencija za medije na kojoj je prikazala snimak upadljivo prećutala potpredsednica SSP Marinika Tepić, a o tome ni reč nije rekao njen šef Dragan Đilas. Reklo bi se, s razlogom.

Jer svako razuman postaviće pitanje da li svedok, koji je stranački aktivan i koji je učestvovao u brojnim aktivnostima SSP, može da bude nepristrasan i objektivan, s obzirom na činjenicu da optužuje čoveka koji je politički protivnik njegove stranke. Ili, drugim rečima, gospodo iz SSP stvorili ste utisak u javnosti da je sve politički motivisano i da se iza optužbi krije nešto drugo. Zašto ste to krili?

Jedini funkcioner SSP koji je govorio o ovome bio je Borko Stefanović. On nije eksplicitno rekao da je Radosavljević njihov član, ali nije video ništa sporno u tome što je glavni svedok zapravo njihov partijski čovek.

Foto: Twitter.com/@Silvana71376830

Stefanović je poručio da je nevažno da li je osoba koja tvrdi da je svedok podvođenja maloletnica u Jagodini član Stranke slobode i pravde.

- Ovo nije suđenje svedoku, tako da nije od značaja ko je iz čije stranke. Bitno je da li on govori istinu - rekao je pre dva dana Stefanović.

Advokat Svetozar Vujačić tvrdi da stranačka pripadnost i prethodne aktivnosti ovog svedoka kompromituju ceo slučaj. - Formalno pravno nije bitno da li je svedok član stranke niti koje. No, njega i te kako kompromituje činjenica da je bio jedan od onih koji je upadao u javni servis pod Đilasovom dirigentskom palicom, pa javno napadao zamenika gradonačelnika Vesića itd. Prosto, postavlja se pitanje koji je njegov motiv, da li je dobio novac ili ovo radi za stranku - smatra Vujačić.

#Dragan Đilas

#Marinika Tepić