AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas na planini Murtenica pripadnike 126. brigade VOJIN i čestitajući u ime Ministarstva i Vojske Srbije Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, zahvalio se pripadnicima te herojske jedinice na stručnosti, obučenosti i trudu koji ulažu u održavanje visokog nivoa borbene gotovosti.

On je podsetio da je 126. brigada za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane herojstvo pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju i istakao da će se sistem odbrane zahvaliti njenim pripadnicima nabavkama novih radara i zanavljanjem stručnog kadra, kako bi i u narednim godinama pružili svoj maksimum da bi Srbija bila sigurna.

O stanju i zadacima 126. brigade VOJIN ministru odbrane je referisao komandant pukovnik Aleksandar Dučić, nakon čega je Stefanović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, obišao i radarske položaje, gde su mu predstavljeni segmenti svakodnevnih zadataka.

Na kraju posete, komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Dučić, u znak zahvalnosti, uručio je Stefanoviću maketu radara TP-70, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.