AKTUELNO

Oni su prokomentarisali rezultate izbora i ono što čeka Srbiju u narednom periodu.

Božidar Spasić, bivši funkcioner DB-a, govoreći o rezultatima izbora na Kosovu i Metohiji, istakao je da je Srpska lista u poslednjem momentu ostvarila svoj cilj i da je rezultat pozitivan.

Foto: TV Pink

- Tri ratna zlikovca su prošla na izborima i napravila su koaliciju. Sama činjenica da će Haradinaj biti predsednik vlade neće biti tako lako ostvariva. Ako dođe do formiranje vlade, Samoopredeljenje im neće dopustiti. Naime, Kosovo je banana eksperiment. Oni hoće državu, ali ne znaju da je formiraju, jer su skup pljačkaša i bandita – izjavio je Spasić za TV Pink.

Pročitajte još: ULIČAR HARADINAJ OPET LUDUJE: Dijalog sa Srbijom samo posle priznanja Kosova

Goran Petronijević, advokat, smatra da je Kosovo zapravo jedna okupirana teritorija kojom upravljaju strani faktori.

- Jahjaga, recimo, nije izabrana, nego postavljena na zahtev, a Haradinaj radi po refleksu signala koji dolazi sa strane. Sve je, bez sumnje, sinhronizovano. Sada smo svedoci borbe američkih administracija na KiM, koja će trajati neko vreme. Albanci sada to koriste da destabilizuju region i pokažu moć i sposobnost da izazovu sukobe gde god žele. Evropa je svesna opasnosti, ali Vašington ovde upravlja svojim mehanizmima – smatra Petronijević.

Foto: TV Pink

Kako je Spasić podsetio, glavni kupci svega na Kosovu i Metohiji su Amerikanci, koji će držati u šaci sve što mogu i crpeti sve što može da se iscrpi.

- Možemo očekivati da će izbiti sukobi između Tačija i Haradinaja. Tači se distancirao, a Haradinaj sada vidi mogućnost da mu slomi kičmu – rekao je Spasić.

Pročitajte još: Simić: Srpska lista ostvarila glavni politički cilj

Država, kako smatra, mora da deluje efikasno u nekim situacijama, dosad je bila jako tolerantna, a sada je bitno, kako smatra, da vrši pritisak i ističe da su zločinci došli na vlast u Kosovu, te da su glasači bili prisiljeni da glasaju za ovu opciju, čime smo svedoci terora grupe zločinaca.

Petronijević je zaključio da se ne može isključiti i varijanta da, sve što se dešavalo u Francuskoj, jeste pranje zločinstva Haradinaja i deo kampanje - podizanje rejtinga pred izbore.

#Božidar Spasić

#Izbori

#Kosovo

#Ramuš Haradinaj

'