AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa, sa kojim je razgovarao o srpsko-britanskim bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Ambasador Kif je istakao da ni posle upravo održanih izbora u Velikoj Britaniji nema promene politike prema Srbiji i Zapadnom Balkanu i da zvanični London nastavlja da pomaže saradnju u regionu, između ostalog i organizovanjem Samita Berlinskog procesa 2018. godine. On je naglasio podršku politici regionalne stabilnosti za koju se zalaže predsednik Vučić, kao i evropskom putu Srbije.

Vučić u Debeljači: Ovo je naša zemlja i ništa lepše ni svetije od nje nemamo i za nju ćemo da živimo

Predsednik Vučić je rekao da će sa još većom odlučnošću nastaviti sa politikom mira i saradnje u regionu kao uslovom ekonomskog napretka Zapadnog Balkana. On je zahvalio na podršci Velike Britanije, posebno na pomoći koju pruža kroz Fond za dobro upravljanje, višegodišnji program britanske vlade za stručnu podršku sprovođenju političkih i ekonomskih reformi. Srpski predsednik i britanski ambasador su razgovarali i o neophodnosti unapređenja vladavine prava, kao i o potrebi nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je ambasadoru Kifu izrazio saučešće povodom žrtava noćašnjeg stravičnog požara u Londonu.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Denis Kif

#Odnosi

#Srbija

#Velika Britanija

'