AKTUELNO

Sinoć su u emisiji "Hit Tvit" na TV PINK prikazane fotografije koje su nedavno pokazane porodicama žrtava kriminalne grupe Velje Nevolje. Reč je o autentičnim fotografijama koje su pripadnici ove grupe slali jedni drugima.

Kako predsednik Centra za društvenu stabilnost Ognjen Karanović ističe da je sinoćna emisija bila od izuzetne važnosti iz razloga što je građanima Srbije prikazamo sa čim se Srbija suočava.

- Mafija više nema snagu, te bande više ne mogu da ugrožavaju državu - objašnjava Karanović.

Kako dodaje, ono što je najvažnije jeste da se sudbina nestalih lica razreši do kraja, što je sa druge strane, Srbija uradila na najbolji mogući način.

- Od novembra i decembra, do danas, možemo da kažemo da je Belivukova i Zvicerova banda razbijena, i da je veliki deo njih procesuiran, i nalaze se pred bezbedonosnim organima, i sigurno odgovaraju za svoje slučajeve - priča Karanović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Onaj deo koji je i dalje nedostupan će se zasigurno naći iza rešetaka u narednom periodu - dodaje Karanović.

Kako objašnjava, napad na predsednika Vučića i njegovu porodicu, jeste znak da je banda ranjena i da se nalazi pred "profesionalnom ili političkom smrću".

- Očajnički potez koji je očigledno bio instruisan iz redova mafije, redova nekih kriminalizovanih delova bezbednosnih obaveštajnih službi iz regiona, ili centara moći - dodaje Karanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Politikolog dr Jelena Vukoičić ističe da su uhapšeni kriminalci zasigurno imali političke ambicije, i da je iza njih stajao neko ko im je omogućavao da vrše kriminalne radnje.

- Svaki kriminalac koji postigne moć, želi dobre političke veze i klimu, gde će njegovi ilegalni poslovi da cvetaju, što je bio i cilj Veljka Belivuka, međutim on to nije mogao u državi na čijem je čelu Aleksandar Vučić - priča Vukoičić.

Kako dodaje, ovo je najveća kriminalna afera u Srbiji, počev od enormne brutalnosti, tako i organizaciji, logistici ali i vezama koje su imali u državi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jako je bitno da se država na vreme obračunala sa njima - podvlači Vukoičić.

Vukoičić dodaje da pomenuti "navijači" nemaju veze sa fudbalom, ali je činjenica da su se upravo oni, uvek koristili za konflikte i kreiranje turbulentne političke atmosfere.

- Kada kažemo "navijači" vređamo pristojne ljude, a ovo su ozbiljni kriminalci - dodaje Vukoičić.

Autor: