AKTUELNO

Autorka emisije "Pravac" Ksenija Vučić, povodom aktuelnih dešavanja u našoj zemlji, ali i regionu, ističe da su naši prostori, jedni od "jeftinijih" gde svašta može da se izvede, posebno iz glava onih, kojima to ide u korist. Ona dodaje da mir, stabilnost i saradnja ne mogu da se uspostave zbog pojedinih, kojima to smeta.

Vučić se osvrnula i na uspehe srpskih sportista na Olimpijskim igrama, komentarišući da su po mišljenjima mnogih, u Srbiji su zabranjena slavlja, koja se nikada ne praštaju.

- Neki sportisti treba da se izvine jer se raduju i jer su osvojili zlato - komentariše Vučić.

- Problem je jer više ne mogu da nas gurnu dole - podvlači Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako objašnjava, Srbija treba da se ponosi uspesima koji su postignuti u poslednjih osam godina.

- Srbija se diže, kako ekonomskim, tako sportskim i ostalim sredstvima - kaže Vučić.

Vučić se osvrnula i na nedavnu godišnjicu od "Oluje" dodajući da se formira nova kultura sećanja, i da je trejler filma "Oluja" slika tadašnjih dešavanja. Kako kaže, kada i na taj način budemo počeli da se prisećamo i ne dozvolimo da takve stvari padnu u zaborav, onda će se pokrenuti lavina.

- Taj film je poput "Dare iz Jasenovca" nešto novo, i bitno je da pamtimo - objašnjava Vučić.

Direktor Javnog preduzeća "Stara planina" Goran Karadžić za Pink ističe da je ekstremno ponosan Srbin, posebno zbog uspeha koje je Srbija ostvarila uz predsednika Vučića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je vaskrsla poslednjih 8 godina, i ono što se dešava je istorijska priča. Prethodnih sto godina se nije ni ovoliko gradilo, ni napredovalo, a to mnogima smeta - kaže Karadžić.

On se dotakao i njegove sportske karijere, ističići da je proživljavao isto kao i Srbija. Karadžić podvlači da je ponos to, što Srbija gleda samo sebe, i kako objašnjava, kada neko pobeđuje, normalno je da će morati da trpi napade.

- I Oluja je priča užasa, i tamo smo čuli da je jedna Srbenda, posle muka i preživljavanja, na inicijativu predsednika dobio svoju ulicu - nastavlja Karadžić.

- Kada pogledamo film "Dara iz Jasenovca" to je podrška našem narodu, tamo su stradala nevina deca... - kaže Karadžić.

Autor:

#Goran Karadžić

#Ksenija Vučić