AKTUELNO

Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne prestaju, kao ni uporni pokušaji da se kriminalizuje vrh vlasti u zemlji, ali i porodica predsednika. Za sve ovo postoji određeni interes, saglasni su sagovornici "Novog jutra".

Dragan Đilas, predsednik SSP-a, izjavio je da neće prihvatiti Nacrt radnog dokumenta o međustranačkom dijalogu uz posrdovane Evropske unije, što je beg od volje građana i beg od stavljanja sopstvenih ideja i programa na test, ocenjuje za Pink Dejan Vukelić, glavni urednik portala objektiv.rs.

Opoziciji sada, dodaje Vukelić, niko ne valja. Njeni lideri ne mogu da pregovaraju sa predstavnicima vlasti bez posrednika, ali ne mogu da pregovaraju ni sa ovim posrednicima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne znam koja je opcija ostala Đilasu, osim da sam napravi listu izbornih uslova i da postavi urednike svih medijima, što mu ne bi bilo strano. Međutim, to mu u današnjoj Srbiji ne bi ni uspelo, jer nije moguće izvršiti takvu vrstu pritiska kojim bi se stvorili uslovi koji dozvoljavaju da se na vlast dođe mimo volje građana – kaže Vukelić za “Novo jutro”.

Na pitanje o najavljenoj kandidaturi nekadašnjeg funkcionera fudbalskog kluba Partizan Vladimira Vuletića za predsednika Srbije, Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost”, ocenjuje da je opasno kada ljudi bliski klanu Veljka Belivuka daju ovakve najave.

Foto: TV Pink Printscreen

- Podsećam da je u medijima izašao audio zapis vrlo prisnog razgovora Vladimira Vuletića, inače profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa Veljkom Belivukom. Ovo je pokazalo da njih dvojica imaju zajedničke poslove i da jedan drugom nešto duguju – kaže Spasić, podsećajući na sadržinu usnimljenog telefonskog razgovora koji možete poslušati u nastavku:

Vuletić je, ističe Spasić, u saradnji sa mafijaškom grupom Veljka Belivuka.

- Vučić mu nije smetao deset godina, koliko je u Partizanu. Međutim, odjednom napada predsednika, što govori da je borba države protiv mafije udarila i na džep profesora Vuletića – kaže Spasić za “Novo jutro”.

#Dejan Vukelić

#Novo jutro

#mario spasić