AKTUELNO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, u poseti opštini Varvarin i porodici Radosavljević koja je dobila sredstva iz Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, rekao je da je ovo jedna od 300 do sada odabranih kuća.

- Porodica je iz ovog kraja i rešena je da ovde i ostane. Dobar primer, ali i poziv za mlade ljude iz drugih delova zemlje da se ovde nastane - rekao je Krkobabić.

Foto: Beta/Milan Obradović

Porodica Radosavljević živela je do sada u zajednici i raduju se sopstvenom domu u kome će, kako priželjkuju, njihov sin Vasilije sačekati braću i sestre.

Foto: Beta/Milan Obradović

- Ova podrška države mnogo nam znači. Imamo svoje domaćinstvo i sada će sve što smo kao našu budućnost zamislili biti lakše i ostvariti. Pozivamo sve mlade ljude koji imaju želju, da zaista učestvuju u ovom programu - rekla je Jelena Radosavljević, dobitnica sredstava po konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar Krkobabić je danas održao i radni sastanak sa rukovodstvom i predsednicima mesnih zajednica ove opštine Rasinskog upravnog okruga na kome su razmatrane potrebe seoskog stanovništva Varvarina, kao i aktuelni i planirani programi Ministarstva za brigu o selu.

Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednica opštine Violeta Lutovac Đorđević izjavila je da i seosko stanovništvo i predstavnici lokalnih samouprava prepoznaju značaj i korist programa koje sprovodi Ministarstvo za brigu o selu. Đorđević je istakla kako su lokalne samouprave spoj između Republičkog nivoa i stanovništva kojima su sve mere i programi namenjeni, te da je na sastanku bilo reči o toj važnoj saradnji.

Foto: Beta/Milan Obradović

U poseti Varvarinu danas je s ministrom Krkobabićem boravio i Branislav Gulan, agroanalitičar i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kao i sekretar ovog Nacionalnog tima Risto Kostov.

Ministarstvo za brigu o selu sprovodi niz programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, od rešavanja pitanja egzistencije stanovnika sela kroz zadruge, dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, dodelu sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva do lekara, do škole ili opštinskog i poštanskog šaltera, kao i podstcanje kulturnog života seljana i negovanje tradicije organizovanjem manifestacija.

U planu je i adaptacija seoskih domova kulture ili zadružnih domova u multifunkcionalne objekte, koji će seoskom stanovništvu doneti nove sadržaje ali i olakšati život pružanjem različitih usluga.

#Milan Krkobabić

#varvarin