AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji ocenio da je to "rat nerava" i da će pobediti onaj ko zadrži hladnu glavu.

- Mislim da mnogi pale fitilj na Kosovu zato što ako je situacija mirna gubi se značaj njihove uloge kada govorimo o međunarodnim predstavnicima. Oni se godinama nalaze tu na KiM, pa i u BiH sa motivacijom da doprinesu regionalnom miru i stabilnosti. Šta bi oni radili ako bi zaista postojala regionalna stabilnost, ukoliko nema incidenata i reše se svi problemi - naveo je Dačič.

Foto: TV Pink Printscreen

Druga strana motivisanosti za izazivanje incidenata je agresivnost Kurtija, koji pokušava da predstavi da sve što je bilo na KiM do sada nije ništa i da je ovo prva vlada koja ima legitimitet, da su se prethodne bile nevažeće. Mislili smo da je Tači loš i da nema gori, pa se onda pojavio Haradinaj i sada Kurti

Dačić je kaže da se na KiM sada vodi "rat nerava" i da će pobediti oni koji zadrže hladnu glavu.

- Tamo se vodi jedna velika diplomatska bitka, da li će se dalje ići jednostranim akcijama ili oni neće biti dozvoljeni i poštovaće se ono što je ranije potpisano. Čeka nas intenzivan period. Zapad bi hteo da dođe do rešenja problema na KiM, ali je već osmislio, a to je priznanje nezavisnosti lažne države. Oni bi miliom ili silom voleli da se reši na takav način - rekao je Dačić.

#Ivica Dačić