AKTUELNO

Nikola Novaković, sin Borislava Novakovića, bivšeg gradonačelnika Novog Sada i funkcionera Narodne stranke Vuka Jeremića, uhapšen je nakon što je pijan razbijao stranačke prostorije Srpske napredne stranke u ovom gradu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je policija za kratko vreme uspela da nađe izvršioca ovog dela.

Dodaje i kako je Borislav Novaković poželeo predstavnicima vlasti, kada su otvarali kovid bolnicu u Novom Sadu, da budu prvi pacijenti na respiratoru. Vučević kaže i kako se od Novakovića nikada ne može čuti neki politički stav, već samo agresija.

Foto: Pink.rs

Vučević je dodao i kako tajkunski mediji izveštavaju da je zapravo SNS izazvao građane i da Nikola Novaković nije krvi, a onda je istakao i kako je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo Vučić već deset godina pod najgorom kampanjom.

Policija je u kratkoj distanci uspela da nađe ko je to izvršio. To je sin Borislava Novakovića, ali je punoletna osoba u pitanju. Borislav Novaković je lider tajkunske stranke Vuka Jeremića. Bio je i lider Demokratske strane, pa gradonačelnik grada. On je svaki dan u aktivizmu koji se definiše kroz pretnje. On je Tvitovao, kada smo otvarali kovid bolnicu u Novom Sadu da nam želi da budemo prvi pacijenti na respiratoru, da nas sve čeka govnjiva motka, da ćemo svi završiti u zatvorima... Nikad ne čujete od njega politički stav. On je kukavica i zbog toga je agresivan. Razbijane prostorija su posledice, a onda se desilo ono što sam očekivao da će biti, da kažu tajkunski novinari da SNS izaziva građane i da Nikola Novaković nije kriv - kaže Vučević i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Šta treba da radi Danilo Vučić pošto je on 10 godina pod najgorom kampanjom? Čoveku uništili život! Da li je seo u kafić s ovim, s kim se druži, da li je bio na utakmici... Deset godina, samo zato što je sin predsednika Srbije. Pa šta treba da kaže Danilo Vučić? - govori Vučević.

Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra “Jovanjica”, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, rekao je za medije da su u novembru 2019. godine policajci, po nalogu nekoga iz kabineta Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, od njega tražili da krivicu za navodnu proizvodnju tona marihuane u “Jovanjici” svali na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučević za Pink kaže kako je dobro što je klupko počelo da se odmotava nakon dugo vremena.

Foto: TV Pink Printscreen

Dobro je da je krenulo da se odmotava. Dugo vremena je to stajalo. Koluvija je bio u višemesečnom pritvoru i ništa nismo mogli da čujemo. Ja sam podneo i krivičnu prijavu, kada su me razvlačili tajkunski mediji, protiv Aleksandra i Andreja Vučića. Ja sam rekao: "Okej, evo krivična prijava na osnovu vaših tekstova i tvitova". Naravno, nema dokaza. Pregledom telefona utvrđeno je da Andrej Vučić i Koluvija nikada nisu imali kontakt. Da Aleksandar Vučić nema dodira sa tim. E, sad imamo drugi deo. Da Koluvija ima pritisak da okrivi Andreja Vučića, čitajte Aleksandra Vučića. Ja verujem da smo blizu odgovora na ovo pitanje, od Tužilaštva mnogo važi sada - govori Vučević.