AKTUELNO

Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste, uoči lokalnih izbora zakazanih za 17. oktobar, kaže da je situacija izazovna kao što je uvek bila, ali da će ta stranka uvek biti uz Srbe.

- Videli smo šta se dešavalo na severu Kosova i otpor koji se srpski narod tamo pružio i bila je jasna poruka da ne odustajemo bez obzira na sve pritiske od onoga što su naša prava, a osnovno je da ostanemo i opstanemo na tim prostorima - rekao je Jevtić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ukazao je na sada već otvorene poruke predstavnika Albanaca da čekaju da neko drugi dođe na vlast u Srbije, jer je predsednik Aleksandar Vučić jasno rekao da neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo.

- Pored toga što žele da na vlast dođe neko drugi, imaju za cilj i da oslabe Srpsku listu jer je vide, što je činjenica, kao državni projekat Srbije i veliku smetnju - istakao je Jevtić i dodao da ima i onih Srba koji nisu razumeli važnost političkog ujedinjavanja.

Oni su zarad svojih ličnih, sitnih interesa organizovali kako bi umanjili snagu Srpske liste i napadali predsednika Vučića.

Albanci to sada predstavljaju kao da ima i onih Srba koji eto ne misle isto. Kada dođe do formiraja SZO opštine južno od Ibra sa srpskom većinom se moraju u lokalnoj skupštini izjašnjavati dvotrećinskom većinom da li žele da budu deo ZSO. Cilj Albanaca je da nemamo tu dvotrećinsku većinu i da se smanji broj opština koje će učestvovati u ZSO - istakao je Jevtić.

Ukazao je i da je bezbednosna situacija krhka, te da Albancima najviše smeta političko ujedinjavanje Srba na KiM.

#Dalibor Jevtić