AKTUELNO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić sutra će otvoriti manifestaciju „Miholjski susreti sela“ u selu Kremna u Užicu.

Svečano otvaranje je u 10 sati u Osnovnoj školi „Bogosav Janković“.

Po ovom Programu Ministarstvo za brigu o selu dodelilo je bespovratna sredstva za 68 jedinica lokalnih samouprava, a sutra će prvi „Miholjski susreti sela“ u Kremnima okupiti meštane svih 23 sela sa teritorije grada Užica.

Prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za ove namene, organizatori manifestacije su jedinice lokalne samouprave, manifestacija se može organizovati u svim naseljenim mestima-selima na teritoriji Republike Srbije, a održava se u periodu od 1.oktobra do kraja 2021. godine.

Predsednik Komisije za dodelu sredstava bio je naš slavni pesnik Ljubivoje Ršumović, dodeljivano je do 500.000 dinara po prijavi, a aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo više sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave imaju za cilj obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.

#Krkobabić