AKTUELNO

Sagovornici Pink oštro su reagovali na ponašanje predsednika Srtranke slobode i pravde Dragana Đilasa koji je, kako su naveli, u susretu sa

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić kaže da mu je žao što deo naše opozicija traži utočište u stranim faktorima.

- Imamo i deo patriotski osvešćene opozicije, ali mi se čini da Đilas smatra da je normalno da nekoga, kao 2000. godine, neko protežira i finansiraju, postavljaju, kao da će doći iz Amerike Eskobar i birati određenu opoziciju, pa on sada da mu se dodvori - naveo je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Eskobar nikada kada je dolazio nije tražio da se sretne sa Đilasom.

- Apelujem na njega, ali i na sve da se uozbilje, da shvate da mora ozbiljnim programima, ozbiljnim idejama, osvešćenim ljudima, kadrovima koji su moralni i kvalitetni ljudi, da se bore časnim metodama, a ne da idu da prosjače okolo - naveo je Miletić.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije smatra da je problematično govoriti loše o svojoj zemlji na tuđem terenu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija se nalazi u ozbiljnoj situaciji, radi se o njenom međunarodnom pozicioniranju i ne mislim da neko ko odavde dolazi, bez obzira na unutrašnje političke motive treba i sme da govori loše o svojoj zemlji, o Kosovu i Metohiji - istakao je Vuković.

Novinar Darko Zlojutro navodi da je Đilas za Srpsku listu rekao da je kriminalna.

- Pored toga što je tužakao zemlju i govorio loše o njoj, on je sa ovim rečenicama dao municiju Kurtiju i Albancima protiv Srpske liste koja je jedini garant opstanka na Kosovu i Metohiji - naveo je Zlojutro.

Foto: TV Pink Printscreen

On je naglasio da su oni jedini pravi predstavnici Srba na KiM.

- Zaista je opasno kada odete negde i isečete ili pucate u jednu tako slabašnu granu na KiM na kojoj sedite - naveo je Zlojutro.