AKTUELNO

Večeras u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink gosti Verice Bradić bili su premijerka Srbije Ana Brnabić, epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

BRNABIĆ O NEDIMOVIĆEVOM STAJLINGU: On ima malo ležerniji stil!

Brnabić je na samom početku emisije "Hit Tvit" komentarisala dolazak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića u Srbiju. Krivokapića je u Beogradu dočekao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a premijerka je komentarisala i njegov stajling.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako se desilo? Pa tako što je Selaković trebao da sačeka Krivokapića. On se zadržao i ja sam zamolila Nedimovića. On ima malo ležerniji stil, s druge strane on to nadoknađuje svojim stavom. Nije mi delovalo da je to zasmetalo Krivokapiću. To je moja greška, on je bio moj gost i došao je na moj poziv. Drago mi je što je poseta bila uspeša - rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

KON O ČETVRTOJ DOZI: Razmak je 5 meseci!

Danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio i treću dozu vakcine, a doktor Kon je večeras rekao i da li se planira uvođenje četvrte doze, kao i ko će je primiti.

Praktično, treću dozu primaju oni koji su imuno-kompromitovani, dakle, oni koji imaju oboljenje koje izaziva smanjeni imuni odgovor. Oni imaju razmak od 5 meseci do četvrte doze, zato se sada spominje četvrta doza. Nije to toliki mali deo, dosta ima ljudi koji boluju od malignih bolesti i koji pripadaju onima koji imaju oboren imunitet - rekao je Kon.

Foto: TV Pink Printscreen

JOVANOVIĆ KONU: JA SE VAMA DIVIM, GOSPODINE!

Jovanović je zatim rekao i kako je bio užasno tužan kada je ispred stana u kom živi doktor Kon video antivaksere koji su epidemiologa nazivali "Mengele". Jovanović je onda i poručio Konu da mu se divi.

Foto: TV Pink Printscreen

Bio sam užasno tužan kada sam video šta se desilo doktoru Konu. Nije on prva osoba kom dolaze pred kuću. Ja se Vama divim gospodine kako ste to izneli, užasno mi je žao što je takva slika otišla iz ovog grada u kom ima mnogo više pristojnog sveta, nego ovakvih budala. Ja posle kovida nisam mogao da dišem i otišao sam dva meseca u Grčku. Ja bih bio mnogo manje tolerantan, nego što je to današnja vlast - rekao je Jovanović.

PREDLOG BROJ 1 - Otvoreni Balkan

Predsednik Vučić, predsednik Vlade Albanije Edi Rama i zamenik predsednika Vlade Severne Makedonije zadužen za evropska pitanja Nikola Dimitrov potpisali su ove nedelje u Beogradu zajedničku izjavu "Budućnost proširenja - pogled iz regiona", u okviru inicijative za saradnju Otvoreni Balkan.

Premijerka Brnabić je rekla kako se u narednim nedeljama očekuju jasni rezultati, kao i da je predsednik Vučić potpuno promenio paradigmu odnosa u regionu.

Na ovim sastancima se razgovara i o tome da neke investicije koje Srbija danas privlači jer je realno uspešnija nego sve zemlje regiona zajedno, gledamo i kako da naši susedi imaju benefit od toga, jer će onda čitav lanac biti u regionu i ponovo ćemo imati svi korist. Očekujem u narednim nedeljama i mesecima da imamo jasne rezultate, a i već ih imamo. Vučić je potpuno promenio paradigmu odnosa u regionu - rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam toj ideji posvetio svoj život. Hajde da obezbedimo život našoj deci na ovom Balkanu. Otvoreni Balkan čuva naš mir i mir naše dece, to je prva ideja - kaže Jovanović.
Svako otvaranje granica je dobro i SZO insistira na otvaranju granica i preuzimanju drugih mera - rekao je Kon.

PREDLOG BROJ 2 - Ivermektin

Ekipa TV Pink napadnuta je ove nedelje u centru Beograda, ispred zgrade u kojoj živi epidemiolog doktor Predrag Kon. Na naše kolege, snimatelja i novinarku, sa štanglom u ruci krenuo je nepoznati muškarac kom je zasmetalo što izveštavamo o natpisu "Kon=Mengele" koji je nedavno osvanuo na zgradi u kojoj živi doktor Kon.

Kon kaže da antivaksera ima malo i da ih doživaljva kao svoje neprijatelje. Rekao je i da je dobio veliku podršku, kao i da zna da ništa ne radi pogrešno.

Razlog je što znam šta radim i zašto radim. Samo je to suština. Znam da nisam nijedno od onoga što su skandirali. Znam da ne pripadam njihovim pogrešnim i naopakim razlozima za taj bes. Te poruke sam primao i dok sam bio aktivan na Fejsbuku, to je ono što sam hteo da naglasim. Svi me pitaju kako nalazim snagu, ne zamišljam o tome. Oni su zaista moji neprijatelji, iako ih ima malo. Ja ne mogu da Vam objasnim koliku sam podršku dobio - rekao je Kon.

Foto: TV Pink Printscreen

Situacija nije naivna, ono što je nas održalo u ovom trenutku jeste što imamo preko 56 odsto vakcinisanih. Mi već imamo 20 odsto vakcinisanih trećom dozom. Mislim da će nas to prilično zaštititi u nedeljama pred nama. Za sve ostalo, imate taj deo javnosti i medija, koji šta god da uradite kažu: "Trebali ste da uradite nešto drugo", kada smo imali restriktivne mere govorili su da Aleksandar Vučić mrzi građane, pa da ih zato zatvara - priča Brnabić.

JOVANOVIĆ: NAJVEĆE P*ZDE SU ANTIVAKSERI!

Najveće p*zde su antivakseri! Ja sam toliko vremena, nažalost, proveo u bolnici. Ja očekujem od policije da privedu one koji su to radili - govori Jovanović.
Ministar policije u mojoj Vladi je jedan od najefikasnijih. Od kada je Vulin ministar policije, mi u najkraćem roku rešavamo problem. Verujem da MUP radi i na ovome - izjavila je Brnabić.

PREDLOG BROJ 3 - Pasoš za CG

Iz Uprave crnogorske policije saopšteno je da je revidirana lista stranaca kojima je zabranjen ulaz u tu zemlju i da je sa nje skinuto 18 osoba. Među njima je i sin predsednika Srbije Danilo Vučić, za koga se nije ni znalo da se nalazi na toj listi.

Premijerka Ana Brnabić večeras je rekla kako predsednik Vučić nije imao nikakve informacije da je njegovom sinu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, a zatim je pokazala i primere iz medija Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

Brnabić je rekla u "Hit Tvit-u" kako upravo mediji Đilasa i Šolaka vode najprljaviju kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja mogu da potvrdim da predsednik nije imao nikakve informacije, što je zaista neverovatno. Opet, imali ste užasne napade i na predsednika Vučića, na Srbiju, na vlast ovde i ja sam donela neke primere. "Vučić i Vulin se Krivokapiću svete preko dece", kada se ništa nije desilo, Krivokapićeve ćerke za Nova.rs: "Proteruju nas iz Srbije", a sve ovo vreme Danilu Vučiću je zabranjen ulazak u Crnu Goru - govori Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vidite te paralele, šta god da se desi Danilo Vučić je proteran iz Crne Gore, niko o tome ne piše, sada opet tajkunski mediji, to dočekuju da bi dodatno napali Danila Vučića i kažu: "Danilo Vučić ima sumnjive kontakte u Crnoj Gori", a gore piše: "Zbog navodne veze sa navijačkim grupama", kakve veze sada imaju navijačke grupe? - dodaje Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktno napadaju mediji Dragana Šolaka i Dragana Đilasa, to je najprljavija kampanja koju smo videli. Mislim da će ova izborna kampanja biti nešto najbrutalnije, jer se ta kampanja uvezuje sa medijima u regionu koji su vlasnici i Nove i Danasa i svih ostalih medija kojih ima dosta - kaže Brnabić.

PREDLOG BROJ 4 - Đilas u Americi

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas otišao je u Vašington kako bi se dodvoravao Amerikancima i pljuvao sopstveni narod.

- Imate ljude na Kosovu koji su zaista kriminalci, zaista su kriminalci. Optuženi sa raznih strana... Formiraju svoju listu na Kosovu i oduzimaju 99 odsto glasova i sede u vladi Kosova - rekao je Dragan Đilas u Americi.

Premijerka Brnabić u "Hit Tvit-u" kaže kako je velika sramota ono što je Đilas uradio u Americi, kao i da je to ispod svakog nivoa. Misli i da je zbog ovakve situacije pocrveneo i Gabrijel Eskobar.

To što je Đilas uradio to je takva sramota! To je ispod političkog nivoa, ljudskog nivoa. Ja mislim da stvari koje je on izgovorio su takve da je i Eskobar pocrveneo od sramote. To je izuzetno ozbiljna izjava. To nije besmislena izjava! - kaže Brnabić i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

To je jasna, dobro definisana, politika Đilasa i njegove stranke. Đilas igra na to, i zato je počeo kampanju od vrata do vrata u Vašingtonu, a ne u Trsteniku. Đilas zna da se na vlast neće vratiti tako što će narod glasati za njega, nego zato što će imati podršku stranog faktora. Setimo se da je Đilas dao Pionirski grad, kada je bio na vlasti, za kuću Velikog brata i svoju firmu - rekla je Brnabić.
Nisam gledao Glas Amerike, to inače ne gledam. Ne bih hteo da prećutim ovo što se tiče Đilasa. Ne dopada mi se kada stvoriš tabloide u Srbiji, kada stvoriš Velikog brata preko B92, a onda sutra kada tebe počne to da grize, zaboraviš na svoju ličnu odgovornost - kaže Jovanović.

GLASANJE:

Jovanović - Predlog broj 1: Otvoreni Balkan

Kon - Predlog broj 1: Otvoreni Balkan

Brnabić - Predlog broj 1: Otvoreni Balkan

To je najpozitivnija stvar, to je vizija za budućnost i stvar u koju verujem srcem - rekla je Brnabić.

Autor: S. K.