AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na deonici puta Novi Pazar-Tutin i istakao da je "ponosan na činjenicu da se u Srbiji, danas, gradi više nego ikada".

On je ovom prilikom rekao da bi put trebalo da bude završen do juna naredne godine.

Predsednik je pitao predstavnike turske kompanije Tašjapi da li će biti završena rekonstrukcija do juna i dobio potvrdan odgovor.

Foto: Privatna arhiva

Vučić je primetio da su u tom kraju dosta loši putevi i da mora više da se radi na njihovoj obnovi.

Svuda su putevi loši, išao sam sad do Sopoćana, gde je isto loš put, sve krpa do zakrpe... Sad smo to rešili i uradićemo sve od Majdana, svih pet kilometara - naveo je on.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik je dodao da bi trebalo uraditi i put prema administrativnom prelazu Brnjak, kao i put do Zubinog Potoka na KiM.

Predsednik je radove obišao zajedno sa ministrom građevinstva Tomislavom Momirovićem, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i bivšim ministrom Rasimom LJajićem.

Vučić je rekao da će država pronaći nekog velikog investitora za Novi Pazar, koji će onda imati više sredstava da sam ulaže u puteve i dodao da će Novi Pazar morati da razvija industrijsku zonu.

Dodao je da svaki investitor traži dobru infrastrukturu kada planira svoju investiciju i ponovio da će za četiri godine biti izgrađen autoput od Požege do Duge Poljane.

Predsednik je istakao da će se raditi i obilaznica oko Novog Pazara i da je i njemu danas trebalo oko 20 minuta da prođe kroz centar grada.

Kako je rekao, već se radi projekat za brzu saobraćajnicu Kraljevo - Ušće - Raška - Novi Pazar.

Radimo ovde kompletnu infrastrukturu - dodao je Vučić i naveo da će se raditi i put od Ribarića do Novog Pazara, zatim da se već gradi novi gasovod Aleksandrovac - Tutin i drugo.

U razgovoru sa ambasadorom Turske u srbiji Hami Aksojem i drugim predstavnicima Turske u Srbiji, Vučić je istakao da su turski investitori veoma značajni za siromašne opštine na jugu, ali i u zapadnoj Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

Vučić je pitao ambasadora da li su uspeli u Turskoj da se izbore sa inflacijom i čestitao im na uspehu u prevazilaženju tog problema, zamolio ga da prenese pozdrave presedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, kao i njegovu želju da se što pre vide.

Predsedniku je rečno da bi 18. januara trebalo da bude održan Visoki savet za saradnju Srbije i Turske.

Podsetio je da turska firma Tašjapi radi i na gradnji deonice kao Sarajevu od Kuzmina do Sremske Rače, u okviru koje se gradi i novi most na Savi.

Ovde je više urađeno nego što sam očekivao, dok je na deonici Kuzmin Sremska - Rača urađeno manje - dodao je Vučić.
Srećan rad vam želim i mnogo uspeha u Novog godini - poručio je predsednik radnicima na gradilištu.