AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je danas u jutarnjem programu televizije Pink da će predstojeća izborna kampanja biti najprljavija do sada i da će se napadi na predsednika Vučića i njegovu porodicu koji dolaze i iz zemlje i iz inostranstva dodatno pojačati.

- Uopšte nemam dilemu da će biti veoma prljavi izbori, politički život u Srbiji nikada nije bio ovako zagađen. Nikada nije bio ovako prljav. Znate, predsednik Vučić ima malog Vukana koji ima četiri godine i doživeo je da čita „dabogda se raspao“, doživeo je da čita „treba ga uhapsiti“ i doživeo je da čita da je mali Vukan hologram, da nije dete - rekao je Vulin.

Ovakve stvari će se i dalje dešavati, ovo će biti najprljaviji izbori do sada, zato što je atmosfera u ovom društvu toliko zagađena i toliko je sve dozvoljeno, da to jednostavno ne može da prođe bez posledica, bar tokom kampanje“, istakao je ministar i lider PS-a Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Vulin je istakao da mnogima i u zemlji i u regionu i svetu smeta jaka i uspešna Srbija, te da su određeni centri moći uložili mnogo novca i resursa kako bi se Srbija razbila iznutra, kako bi se narušila politička stabilnost, kako bi Srbija postala nebezbedna zemlja i nepoželjna za investiranje i ulaganja.


- Predsednik Vučić je veoma ozbiljan i odgovoran čovek i kada vam on kaže da oseća nemir, onda možete zamisliti koliko je to teško i koliko je to zaista ozbiljno. Naravno, Srbija može da se razbije samo iznutra. Mi smo na spoljne pritiske naučili, izdržavamo, ali snaga Srbije se nalazi u našem jedinstvu. Kada poremetite jedinstvo, kada poremetite političku stabilnost, onda možete da rušite Srbiju i naravno da predsednik Vučić to odlično zna, da veoma dobro zna koliko stranaca, koliko je novca investiralo u razne političke grupacije, kako bi razbile Srbiju iznutra - poručio je ministar policije i lider PS-a.

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista je istakao da je predsednik Vučić narodni predsednik kome je prosperitet svog naroda najpreči.

- Kad ste narodni predsednik i kad ste predsednik svog naroda, znate šta ga muči, znate šta ga nervira, znate kad je ljut na vas, znate kad vas voli, ali morate da budete deo života. Vučić oseća Srbiju - kaže Vulin.

On ne želi da se svidi tamo nekome u Briselu, da ga tapšu neke evropske demokrate, a ne njegovi u svakom selu Srbije. E, njegovi su u svakom selu Srbije i on je ponosan na svoj narod - poručio je ministar.

Kako dodaje u 2021. godini, najponosniji je na hapšenje klana Velje Nevolje.

Govoreći o klanu Velje Nevolje, kako kaže, slomljena je banda vukova, gde krvoloci više nisu na ulici.

- Nije lako dokazati da je neko ubijen kada nemate telo. Oni su radili po tom principu. Bilo je veoma teško. Inicijalnu istragu oko ovog klana je krenulo samo sedam ljudi. I samo su oni radli, da ne bi procurilo, i da oni saznaju neke detalje - kaže Vulin.

Vulin dodaje da je nakon razbijanja bande nastavljeno sa radom, jer, kako je istakao, takve stvari više ne smeju da se dešavaju na ulicama.

TEHNOLOŠKI KRIMINAL

Govoreći o tehnološkom kriminalu, Vulin objašnjava da je toga dosta, ali da policija motri na sve društvene mreže.

- Sa svakim ćemo se razračunati! Svaki potencijalni pedofil mora da bude zaustavljen pre nego se desi neko zlo. Dobro je da se to prepozna na vreme - priča Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za pedofile, i ovakve vrste ubistava... Žao mi je što smo ukinuli smrtnu kaznu. Kada neko siluje trogodišnju devojčicu i ostane živ, meni je žao - rekao je Vulin.

Vulin dodaje da je sve manje porodičnog kriminala, ali su dela monstruoznija.

- Imamo onaj slučaj što je otac ubio porodicu, pa sebe. Jutros sam imao kolegijum, i planiramo da predložimo ministarstvu Pravde da se uradi nešto sa kaznenim sistemom. Moramo nešto uraditi... Elektronski nadzor ili neka drugačija vrsta nadzora. Ovo ne sme da se ponovi! - rekao je Vulin.

ODMAH PRIJAVITE NASILJE

Vulin je dodao da nije sramota prijaviti nasilje, ističući da niko nikoga ne može da krivi jer je imao pogrešan izbor partnera.

Foto: TV Pink Printscreen

- Obratite se na moj kabinet, nije me teško naći. Vama se niko neće smejati. Molimo vas obratite nam se - priča Vulin.

Vulin je naveo primer iz prokuplja, kada je izvršilac trebao da ide na izdržavanje kazne, tik pred odlazak ubio ženu.

- Nemojte vi da opraštate. Ako je kazna izrečena, treba da se odmah reaguje - naveo je Vulin.

Autor: